A gombás cacio e pepe elkészítéséhez a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk. Közben lereszeljük a sajtot, a borsot pedig mozsárban lezúzzuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beleszórjuk a tört borsot, rádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a szeletekre vágott gombát, és átpirítjuk. A gombára szedünk egy keveset a tészta főzővizéből, és felforraljuk.
Ha a tészta al dentére, főtt, átszedjük a gombára, összeforgatjuk vele, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sajtot, folyamatosan kevergetve, így lesz szép krémes. Tálaljuk, és már ehetjük is!

- Elkészítési idő: 20 perc
Az egyszerű tésztákat egyszerűen nem tudjuk megunni, hiszen finomak és gyorsan elkészíthetők. Ezeket a recepteket is próbáljátok ki a gombás cacio e pepe mellett, tuti odáig lesztek értük:
Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával