Hozzávalók
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 280 g barna csiperkegomba
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 0.25 db citrom leve
- 180 g pappardelle tészta
- 2 merőkanál tésztafőzővíz
- 0.25 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 280 g barna csiperkegomba
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 0.25 db citrom leve
- 180 g pappardelle tészta
- 2 merőkanál tésztafőzővíz
- 0.25 csokor petrezselyem
A barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával recepthez először a vajat egy kis lábasban 4-5 percig, magasabb hőfokon „pirítjuk”, majd amikor karamellre emlékeztető illata lesz, átszűrjük egy szűrőn. A barnított vajat egy serpenyőbe öntjük, majd kicsit átpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát. A csiperkéket negyedekbe vágjuk, és ezeket is átpirítjuk a fokhagymás vajon. Ha lepirultak, sózzuk és borsozzuk,és hozzáadjuk a kakukkfűleveleket és a citromlevet.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben megfőzzük, a főzővízből pedig két kis merőkanállal a gombához adunk. A gombás-vajas-fokhagymás alapot 1-2 percig még főzzük, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept csiperkével:
Zöldfűszeres marinált gombasaláta