Street Kitchen

Kecskesajtosbrokkoliburgercéklaketchuppal

Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal

Hozzávalók
A brokkolibucihoz
500 g
brokkoli
200 g
finomliszt
100 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
75 g
mandulaliszt
1 tk
fokhagymapor
2 ek
sörélesztőpehely
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
só, bors
4 db
tojás
2 ek
fekete köménymag
A céklaketchuphoz
180 g
főtt cékla
140 g
sűrített paradicsom
őrölt bors
1 ek
méz
1 csipet
chilipaprika
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt római kömény
1 ek
almaecet
Az összeállításhoz
1 fej
lila hagyma
1 ek
olívaolaj
3 szelet
grillezhető kecskesajt
(100 g/szelet)
2 db
paradicsom
(180 g)
50 g
rukkola

Elkészítés

A brokkoliburger bucijához a brokkolit rózsákra szedjük, és robotgépben felaprítjuk. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a fokhagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a sütőporral. Sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a keverékhez a brokkolit is. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is, és homogén masszává gyúrjuk. Ha szükségesnek látjuk, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen. Sütőpapírra helyezzük a vizes kézzel megformázott bucikat. Megszórjuk őket fekete köménymaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

A céklaketchuphoz a hozzávalókat egy magas falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, és már készen is vagyunk.

A lila hagymát felkarikázzuk, és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az olívaolajon, közben sózzuk, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a kecskesajtokat is, és már csak az összeállítás van hátra. A bucikat kettévágjuk, megkenjük az aljukat a céklaketchuppal, erre jöhet a grillezett sajt, néhány karika paradicsom, még egy kevés céklaketchup, egy adag rukkola, a sült hagymakarikák, végül a buci teteje.

kecskesajtos-brokkoliburger-4
Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 75 perc

www.streetkitchen.hu

Brokkoli, ahogyan még sosem próbáltad!

Hozzávalók

3 db burgerhez
A brokkolibucihoz
500 g
brokkoli
200 g
finomliszt
100 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
75 g
mandulaliszt
1 tk
fokhagymapor
2 ek
sörélesztőpehely
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
só, bors
4 db
tojás
2 ek
fekete köménymag
A céklaketchuphoz
180 g
főtt cékla
140 g
sűrített paradicsom
őrölt bors
1 ek
méz
1 csipet
chilipaprika
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt római kömény
1 ek
almaecet
Az összeállításhoz
1 fej
lila hagyma
1 ek
olívaolaj
3 szelet
grillezhető kecskesajt
(100 g/szelet)
2 db
paradicsom
(180 g)
50 g
rukkola

A brokkoliburger bucijához a brokkolit rózsákra szedjük, és robotgépben felaprítjuk. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a fokhagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a sütőporral. Sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a keverékhez a brokkolit is. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is, és homogén masszává gyúrjuk. Ha szükségesnek látjuk, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen. Sütőpapírra helyezzük a vizes kézzel megformázott bucikat. Megszórjuk őket fekete köménymaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

A céklaketchuphoz a hozzávalókat egy magas falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, és már készen is vagyunk.

A lila hagymát felkarikázzuk, és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az olívaolajon, közben sózzuk, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a kecskesajtokat is, és már csak az összeállítás van hátra. A bucikat kettévágjuk, megkenjük az aljukat a céklaketchuppal, erre jöhet a grillezett sajt, néhány karika paradicsom, még egy kevés céklaketchup, egy adag rukkola, a sült hagymakarikák, végül a buci teteje.

kecskesajtos-brokkoliburger-4
Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 75 perc

Ha tetszett a Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept