A brokkoliburger bucijához a brokkolit rózsákra szedjük, és robotgépben felaprítjuk. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a fokhagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a sütőporral. Sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a keverékhez a brokkolit is. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is, és homogén masszává gyúrjuk. Ha szükségesnek látjuk, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen. Sütőpapírra helyezzük a vizes kézzel megformázott bucikat. Megszórjuk őket fekete köménymaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A céklaketchuphoz a hozzávalókat egy magas falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, és már készen is vagyunk.
A lila hagymát felkarikázzuk, és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az olívaolajon, közben sózzuk, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a kecskesajtokat is, és már csak az összeállítás van hátra. A bucikat kettévágjuk, megkenjük az aljukat a céklaketchuppal, erre jöhet a grillezett sajt, néhány karika paradicsom, még egy kevés céklaketchup, egy adag rukkola, a sült hagymakarikák, végül a buci teteje.

- Elkészítési idő: 75 perc