Street Kitchen

Sültspárgásbulgurrizottó

Sült spárgás bulgurrizottó

Hozzávalók
1 csomag
zöld spárga
(500g)
60 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 g
bulgur
200 ml
fehérbor
800 - 1000 ml
zöldségalaplé
40 g
vaj
40 g
parmezán
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A spárgás bulgurrizottó elkészítését azzal kezdjük, hogy a spárga fás végeit letörjük, alaposan megmossuk, és kb. fél cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpirítjuk magas hőmérsékleten, és ha egy kis színt kaptak a spárgák, félretesszük őket.

Egy kisebb lábasban, újabb 2 ek olajon megpirítjuk a megtisztított, kétféle, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bulgurt, és felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, mint a klasszik rizottónál. Félidőben a lepirított spárga is mehet bele, majd addig főzzük, amíg az összes alaplevet fel nem vette, és a bulgur meg nem puhult. 

Hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, a citromlevet, jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A legjobb, ha áll néhány percet tálalás előtt, mert így lesz igazán krémes.

spárgás bulgurrizottó
Sült spárgás bulgurrizottó

Ezek a bulgurrizottók is érdekelhetnek:

Bulgurrizottó gombával, parmezánnal

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

www.streetkitchen.hu

Imádom a bulgurt és a spárgát is (amikor szezonja van!), ráadásul ők együtt rizottóként is tök jól funkcionálnak, úgyhogy ki vagyok én, hogy ennek a csodás házasságnak az útjába álljak!?

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
1 csomag
zöld spárga
(500g)
60 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 g
bulgur
200 ml
fehérbor
800 - 1000 ml
zöldségalaplé
40 g
vaj
40 g
parmezán
0.5 db
citrom leve

A spárgás bulgurrizottó elkészítését azzal kezdjük, hogy a spárga fás végeit letörjük, alaposan megmossuk, és kb. fél cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpirítjuk magas hőmérsékleten, és ha egy kis színt kaptak a spárgák, félretesszük őket.

Egy kisebb lábasban, újabb 2 ek olajon megpirítjuk a megtisztított, kétféle, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bulgurt, és felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, mint a klasszik rizottónál. Félidőben a lepirított spárga is mehet bele, majd addig főzzük, amíg az összes alaplevet fel nem vette, és a bulgur meg nem puhult. 

Hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, a citromlevet, jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A legjobb, ha áll néhány percet tálalás előtt, mert így lesz igazán krémes.

spárgás bulgurrizottó
Sült spárgás bulgurrizottó

Ezek a bulgurrizottók is érdekelhetnek:

Bulgurrizottó gombával, parmezánnal

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Ha tetszett a Sült spárgás bulgurrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept