Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 ml zöldségalaplé
- 2 fej hagyma
- 1 - 2 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 3 ek olaj
- 2 - 3 ág kakukkfű
- só, bors
- 200 g bulgur
- 100 ml fehérbor
- 80 g parmezán
- 50 g vaj
- 50 ml tejszín
- 250 g csiperkegomba
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 ml zöldségalaplé
- 2 fej hagyma
- 1 - 2 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 3 ek olaj
- 2 - 3 ág kakukkfű
- só, bors
- 200 g bulgur
- 100 ml fehérbor
- 80 g parmezán
- 50 g vaj
- 50 ml tejszín
- 250 g csiperkegomba
Bulgur is, rizottó is és nagyon krémes. Ehhez először az alaplevet feltesszük melegedni. A hagymát finomra vágjuk, a répát és a zellert először hosszában felszeleteljük, majd a szeleteket felcsíkozzuk, amiket aztán apró kockákra vágunk.
Egy lábasban az olajon megdinszteljük az összevágott zöldségeket a kakukkfűvel, egy kis sóval és borssal. Rászórjuk a bulgurt, kicsit lepirítjuk, felöntjük a borral, majd több részletben az alaplével is. Haraphatóra főzzük, majd belereszeljük a parmezán felét, beleforgatjuk a vajat, és ha még krémesíteni szeretnénk, akkor a tejszínt is.
Közben egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd néhány csepp olajon megpirítjuk benne a felszeletelt gombát, amit a végén enyhén sózunk és borsozunk, majd a rizottó tetejére tesszük a maradék parmezánból készült forgácsokkal együtt.
Ha tetszett ez a bulgurrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!