A lepénykenyérhez a meleg vízbe szórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni 3-4 percig. Egy tálba mérjük a lisztet, a zöldfűszereket és a sót, majd ráöntjük az élesztős vizet, belerakunk 2 ek olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Lefedjük egy konyharuhával, és 30-40 percig kelesztjük.
A raguhoz a hozzávalókat egy kis edénybe rakjuk, majd bedobjuk a jó meleg (kb. 200 fokos) grillbe, és hagyjuk rotyogni 15-20 percig.
Közben a lepénykenyér tésztáját 8 részre osztjuk, először gombócokat formázunk belőle, majd 4-5 mm vastagságú, ovális alakúra nyújtjuk őket, átkenjük olajjal mindkét oldalukat, és a grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
A sajtok tetejét beirdaljuk, majd belerakjuk őket egy sütőtálba. Melléjük dobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a rozmaringágakat, megszórjuk borssal, a durvára vágott dióval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mehet ez is a grillre, és 10-12 percig sütjük.
Ha minden készen van, a lepénykenyereket a grillezett, diós sajttal és a gyümölcsraguval tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Pihentetési idő: 30-40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 70-80 perc

Ezek is érdekelhetnek:
Grillezett camembert sajtos szendvics
Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával