Vegetáriánus ételek

Grillezettlepénykenyérrozmaringoscamembertsajttalésgyümölcsraguval

Grillezett lepénykenyér rozmaringos camembert sajttal és gyümölcsraguval

Hozzávalók
A lepénykenyérhez
300 ml
víz
7 g
szárított élesztő
500 g
liszt
2 ek
szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen
(petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
2 mk
4 - 5 ek
olívaolaj
A gyümölcsraguhoz
100 g
áfonya
100 g
málna
100 g
feketeszeder
50 ml
vörösbor
2 tk
balzsamecet
2 csipet
fahéj
A camembert-hez
3 db
camembert sajt
(120g/db)
1 fej
lila hagyma
4 ág
rozmaring
őrölt bors
1 marék
dió
3 ek
olívaolaj

Elkészítés

A lepénykenyérhez a meleg vízbe szórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni 3-4 percig. Egy tálba mérjük a lisztet, a zöldfűszereket és a sót, majd ráöntjük az élesztős vizet, belerakunk 2 ek olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Lefedjük egy konyharuhával, és 30-40 percig kelesztjük.

A raguhoz a hozzávalókat egy kis edénybe rakjuk, majd bedobjuk a jó meleg (kb. 200 fokos) grillbe, és hagyjuk rotyogni 15-20 percig. 

Közben a lepénykenyér tésztáját 8 részre osztjuk, először gombócokat formázunk belőle, majd 4-5 mm vastagságú, ovális alakúra nyújtjuk őket, átkenjük olajjal mindkét oldalukat, és a grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

A sajtok tetejét beirdaljuk, majd belerakjuk őket egy sütőtálba. Melléjük dobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a rozmaringágakat, megszórjuk borssal, a durvára vágott dióval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mehet ez is a grillre, és 10-12 percig sütjük.

Ha minden készen van, a lepénykenyereket a grillezett, diós sajttal és a gyümölcsraguval tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 70-80 perc
grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval
Grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval

Ezek is érdekelhetnek:

Grillezett camembert sajtos szendvics

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Grillezésnél nemcsak húst vagy zöldségeket, hanem akár lepénykenyeret is süthettek, és higgyétek el, nagyon szuper lesz a végeredmény! ;)

Hozzávalók

3 - 4 főre
A lepénykenyérhez
300 ml
víz
7 g
szárított élesztő
500 g
liszt
2 ek
szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen
(petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
2 mk
4 - 5 ek
olívaolaj
A gyümölcsraguhoz
100 g
áfonya
100 g
málna
100 g
feketeszeder
50 ml
vörösbor
2 tk
balzsamecet
2 csipet
fahéj
A camembert-hez
3 db
camembert sajt
(120g/db)
1 fej
lila hagyma
4 ág
rozmaring
őrölt bors
1 marék
dió
3 ek
olívaolaj

A lepénykenyérhez a meleg vízbe szórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni 3-4 percig. Egy tálba mérjük a lisztet, a zöldfűszereket és a sót, majd ráöntjük az élesztős vizet, belerakunk 2 ek olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Lefedjük egy konyharuhával, és 30-40 percig kelesztjük.

A raguhoz a hozzávalókat egy kis edénybe rakjuk, majd bedobjuk a jó meleg (kb. 200 fokos) grillbe, és hagyjuk rotyogni 15-20 percig. 

Közben a lepénykenyér tésztáját 8 részre osztjuk, először gombócokat formázunk belőle, majd 4-5 mm vastagságú, ovális alakúra nyújtjuk őket, átkenjük olajjal mindkét oldalukat, és a grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

A sajtok tetejét beirdaljuk, majd belerakjuk őket egy sütőtálba. Melléjük dobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a rozmaringágakat, megszórjuk borssal, a durvára vágott dióval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mehet ez is a grillre, és 10-12 percig sütjük.

Ha minden készen van, a lepénykenyereket a grillezett, diós sajttal és a gyümölcsraguval tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 70-80 perc
grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval
Grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval

Ezek is érdekelhetnek:

Grillezett camembert sajtos szendvics

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Ha tetszett a Grillezett lepénykenyér rozmaringos camembert sajttal és gyümölcsraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    Grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal recept | Street Kitchen