Grillszezon

Grillsajtosvegahamburger

Grillsajtos vega hamburger

Hozzávalók
A karamellizált hagymához
4 fej
lila hagyma
(kb. 100 g/db)
2 - 3 ek
olaj
só, bors
3 - 4 ág
friss kakukkfű
1 tk
balzsamecet
A grillezett padlizsánhoz
1 db
padlizsán
(kb. 300 g/db)
4 - 5 ek
szójaszósz
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
fokhagymapor
A szárított paradicsomos majonézhez
250 - 300 g
majonéz
1 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
5 db
olajban eltett, szárított paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
4 szelet
grillsajt
4 marék
rukkola

Elkészítés

A karamellizált hagymához a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és az olajon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Viszonylag alacsony lángon addig pirítjuk, amíg szép krémes és karamellizált lesz. Félidőben megszórjuk aprított kakukkfűvel, és balzsamecettel ízesítjük.

A padlizsánból 1 cm-es szeleteket vágunk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk kicsit állni benne néhány percig, majd oldalanként 3-4 percig pirítjuk a grillen, és leszedjük.

A majonéz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Az elfelezett bucikat és a sajtokat is a grillre dobjuk, és aranybarnára pirítjuk őket.

Tálalásnál a buci alját megkenjük a majonézzel, erre jöhet egy kevés hagymalekvár, néhány szelet padlizsán, a grillsajt, és végül a rukkola, majd sült édesburgonyával tálaljuk.

Grillsajtos vega hamburger
Grillsajtos vega hamburger
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Összesen: 60 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nem vagytok nagy húsrajongók, vagy csak szimplán vegák vagytok, akkor ne is keressétek tovább a kedvenc nyári hambireceptet, mert megtaláltátok!

Hozzávalók

4 db hamburgerhez
A karamellizált hagymához
4 fej
lila hagyma
(kb. 100 g/db)
2 - 3 ek
olaj
só, bors
3 - 4 ág
friss kakukkfű
1 tk
balzsamecet
A grillezett padlizsánhoz
1 db
padlizsán
(kb. 300 g/db)
4 - 5 ek
szójaszósz
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
fokhagymapor
A szárított paradicsomos majonézhez
250 - 300 g
majonéz
1 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
5 db
olajban eltett, szárított paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
4 szelet
grillsajt
4 marék
rukkola

A karamellizált hagymához a hagymákat vékonyan felszeleteljük, és az olajon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Viszonylag alacsony lángon addig pirítjuk, amíg szép krémes és karamellizált lesz. Félidőben megszórjuk aprított kakukkfűvel, és balzsamecettel ízesítjük.

A padlizsánból 1 cm-es szeleteket vágunk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk kicsit állni benne néhány percig, majd oldalanként 3-4 percig pirítjuk a grillen, és leszedjük.

A majonéz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Az elfelezett bucikat és a sajtokat is a grillre dobjuk, és aranybarnára pirítjuk őket.

Tálalásnál a buci alját megkenjük a majonézzel, erre jöhet egy kevés hagymalekvár, néhány szelet padlizsán, a grillsajt, és végül a rukkola, majd sült édesburgonyával tálaljuk.

Grillsajtos vega hamburger
Grillsajtos vega hamburger
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Összesen: 60 perc

Ha tetszett a Grillsajtos vega hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept