Grillszezon

Teriyakicsirkenyársgrillezettbrokkoli-salátával

Teriyaki csirkenyárs grillezettbrokkoli-salátával

Hozzávalók
200 g
csirkemellfilé
200 g
csirkecombfilé
A marinádhoz
200 ml
világos szójaszósz
80 g
barna cukor
1 ek
őrölt gyömbér
1 ek
fokhagymapor
30 ml
kínai rizsbor
(mirin)
1 ek
szezámolaj
A brokkolisalátához
2 fej
brokkoli
(nagyobb)
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
kockázott bacon
50 g
pirított mandula
A vinaigrette-hez
100 ml
olívaolaj
25 ml
almaecet
25 ml
juharszirup
1 ek
dijoni mustár
2 szál
újhagyma
só, bors
A tálaláshoz
1 - 1 ek
fekete és fehér szezámmag

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és meggrillezzük.

A marinád összetevőit összekeverjük, majd felkockázzuk a csirkét, alaposan belekeverjük, és minimum 30-60 percet állni hagyjuk benne. Utána nyársra húzzuk a kockákat, és minden oldalukat készre sütjük a grillen.

Teriyaki csirkenyárs

A vinaigrette-hez a bacont és a mandulát lepirítjuk, félretesszük, majd összekeverjük a többi összetevőjét.

Tálaláskor egy tányérba halmozunk a grillbrokkoliból, megszórjuk a baconnel és a mandulával, ráöntjük a vinaigrette-et, mellétesszük a csirkenyársat, és meghintjük szezámmaggal.

www.streetkitchen.hu

Ez a grillétel a távol-keleti ízek irányába kalauzol el minket, ahol bár lehet néhány ismeretlen alapanyag, ezek beszerzése mégsem bonyolult, ráadásul könnyen a grillparti királyává tehet minket.

Hozzávalók

2 főre
200 g
csirkemellfilé
200 g
csirkecombfilé
A marinádhoz
200 ml
világos szójaszósz
80 g
barna cukor
1 ek
őrölt gyömbér
1 ek
fokhagymapor
30 ml
kínai rizsbor
(mirin)
1 ek
szezámolaj
A brokkolisalátához
2 fej
brokkoli
(nagyobb)
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
kockázott bacon
50 g
pirított mandula
A vinaigrette-hez
100 ml
olívaolaj
25 ml
almaecet
25 ml
juharszirup
1 ek
dijoni mustár
2 szál
újhagyma
só, bors
A tálaláshoz
1 - 1 ek
fekete és fehér szezámmag

A brokkolit rózsáira szedjük, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és meggrillezzük.

A marinád összetevőit összekeverjük, majd felkockázzuk a csirkét, alaposan belekeverjük, és minimum 30-60 percet állni hagyjuk benne. Utána nyársra húzzuk a kockákat, és minden oldalukat készre sütjük a grillen.

Teriyaki csirkenyárs

A vinaigrette-hez a bacont és a mandulát lepirítjuk, félretesszük, majd összekeverjük a többi összetevőjét.

Tálaláskor egy tányérba halmozunk a grillbrokkoliból, megszórjuk a baconnel és a mandulával, ráöntjük a vinaigrette-et, mellétesszük a csirkenyársat, és meghintjük szezámmaggal.

Ha tetszett a Teriyaki csirkenyárs grillezettbrokkoli-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept