Halételek

Bakonyiharcsaszelet

Bakonyi harcsaszelet

Hozzávalók
150 g
kenyérszalonna
800 g
afrikaiharcsa-filé
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
350 g
csiperkegomba
1 ek
daráltpaprika-krém
500 ml
víz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 adag
galuska
10 szál
snidling

Elkészítés

A szalonnát kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A halat kb. 7 cm-es darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsírban nagyon erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt előpirítjuk a harcsaszeleteket is, majd azokat is félretesszük. Ugyanabban a lábasban és zsiradékon, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát, megszórjuk a köménnyel, a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, amit közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítunk. Hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, visszatesszük a halszeleteket, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon 15 percig főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a forró léből egy merőkanálnyit merünk hozzá, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. 

Köretként galuskát készíthetünk hozzá, a legvégén pedig megszórjuk aprított snidlinggel és a korábban lepirított szalonnával.   

Bakonyi harcsaszelet
Bakonyi harcsaszelet (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha szereted a bakonyi jellegű recepteket, akkor jó hírünk van, mert egy csomó hasonló, mégis változatos receptünk van:

Bakonyi sertéstokány

Betyárleves bakonyi módra

Bakonyi csirkés gnocchi

www.streetkitchen.hu

Ennél a verziónál kimondottan boldogok a harcsaszeletek, hogy nem vízben, hanem egy isteni gombás-tejfölös habarással sűrített, ízletes szaftban úszkálhatnak. Ha elkészíted ezt az ételt, nemcsak a harcsa lesz boldog, hanem te is, hogy egy ilyen szuperfinom, magyaros fogással kényeztetheted a hasad.

Hozzávalók

4 főre
150 g
kenyérszalonna
800 g
afrikaiharcsa-filé
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
350 g
csiperkegomba
1 ek
daráltpaprika-krém
500 ml
víz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 adag
galuska
10 szál
snidling

A szalonnát kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A halat kb. 7 cm-es darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsírban nagyon erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt előpirítjuk a harcsaszeleteket is, majd azokat is félretesszük. Ugyanabban a lábasban és zsiradékon, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát, megszórjuk a köménnyel, a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, amit közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítunk. Hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, visszatesszük a halszeleteket, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon 15 percig főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a forró léből egy merőkanálnyit merünk hozzá, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. 

Köretként galuskát készíthetünk hozzá, a legvégén pedig megszórjuk aprított snidlinggel és a korábban lepirított szalonnával.   

Bakonyi harcsaszelet
Bakonyi harcsaszelet (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha szereted a bakonyi jellegű recepteket, akkor jó hírünk van, mert egy csomó hasonló, mégis változatos receptünk van:

Bakonyi sertéstokány

Betyárleves bakonyi módra

Bakonyi csirkés gnocchi

Ha tetszett a Bakonyi harcsaszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept