Hirdetés

Halas burger egy isteni remulád mártással

Hozzávalók

4
főre
350-400 g tőkehalfilé
100 g liszt
100 g étkezési keményítő
1 ek sütőpor
1 csipet só
250 ml IPA sör

A remulád mártáshoz:

100 ml tejföl
200 g majonéz
2 ek mustár
100 g csemege uborka apró kockákra vágva
fél fej vöröshagyma finomra reszelve
1 citrom leve
1 tk szárított tárkony
1 csokor kapor felaprítva
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor

Az összeszereléshez:

hamburgerbuci
pár salátalevél
néhány szelet paradicsom
Hirdetés

Halas burger egy isteni remulád mártással

Ugyan halhúst nem fogyasztunk olyan sűrűn, de egy halas burgernek sosem mondanánk nemet. Ebben a receptben a halat sörtésztában sütöttük ki, összedobtunk mellé egy remulád mártást, aztán felfaltuk az egészet.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
350-400 g tőkehalfilé
100 g liszt
100 g étkezési keményítő
1 ek sütőpor
1 csipet só
250 ml IPA sör

A remulád mártáshoz:

100 ml tejföl
200 g majonéz
2 ek mustár
100 g csemege uborka apró kockákra vágva
fél fej vöröshagyma finomra reszelve
1 citrom leve
1 tk szárított tárkony
1 csokor kapor felaprítva
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor

Az összeszereléshez:

hamburgerbuci
pár salátalevél
néhány szelet paradicsom

Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A tőkehalfilét csíkokra vágjuk, belemártogatjuk a masszába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból és lecsepegtetjük.

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet. Jöhet az összeszerelés: a hamburgerzsömlébe tesszük a halat, majd pakolunk rá a remulád mártásból is. Mehet rá pár salátalevél, ízlés szerint paradicsomszeletek és már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások