Hirdetés

Hortobágyi halhúsos palacsinta

Hozzávalók

4
főre
+
500 g megtisztított halfilé
½ fej vöröshagyma
2 - 3 ek olaj
1 ek pirospaprika
só, bors

A palacsintához

liszt
tojás
tej
szóda

A tálaláshoz

tejföl
pirospaprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hortobágyi halhúsos palacsinta

A darált halakból készült ételekhez az alábbi halak filéi javasoltak: afrikai harcsa, szürkeharcsa, ponty, amur, busa. Minden esetben bőr nélküli filére van szükség, továbbá érdemes a vöröshús részeket és a hasi zsiradékot is eltávolítani.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g megtisztított halfilé
½ fej vöröshagyma
2 - 3 ek olaj
1 ek pirospaprika
só, bors

A palacsintához

liszt
tojás
tej
szóda

A tálaláshoz

tejföl
pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A halfilét felcsíkozzuk és egy otthoni húsdarálóval, 4-6 mm-es átmérőn ledaráljuk. Így a szálkás halak filéiben megbúvó szálkákat is felaprítjuk, és nem lesznek zavaróak. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát majd a darált halat, és készre pároljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.

Klasszikus módon palacsintát készítünk. Fejenként 2 palacsintát sütünk. A halas tölteléket téglalap alakban a palacsinta közepére helyezzük és behajtjuk először a két oldalát, majd az alját, végül feltekerjük.

Tálaláshoz érdemes egy nagyobb pohár tejfölt kevés vízzel, pici pirospaprikával, sóval, borssal kikeverni és a palacsintákra helyezni. Szuper könnyű és finom lesz a halas hortobágyi palacsinta.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások