Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
2 db egész tisztított pisztráng
só, bors
1 db lime
1 üveg barna sör
1 tk szárított kakukkfű
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt pirospaprika

A salátához

1 db mangó hámozva, kimagozva és csíkokra vágva
200 g lilakáposzta apróra vágva
1 fej hagyma apróra vágva (kicsi)
½ db lime leve
2 ek olívaolaj
1 db friss chili felkarikázva
só, bors
friss koriander apróra vágva

A szószhoz

500 ml paradicsompüré
2 fej hagyma
1 ek olaj
3 ek barna cukor
50 ml whiskey
1 tk cayenne bors
1 tk fokhagymapor
1 tk mustárpor
1 tk vöröshagymapor
1 tk füstölt pirospaprika
2 ek balzsamecet
1 ek Worcester szósz
Hirdetés

Jamaicai, sörben marinált pisztráng

Jamaica, a mindent vivő Jamaica! Hatalmas bulik és laza kaják: ebből következik egy kis ízelítő hazai vizekhez igazítva! Jó étvágyat hozzá!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
2 db egész tisztított pisztráng
só, bors
1 db lime
1 üveg barna sör
1 tk szárított kakukkfű
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt pirospaprika

A salátához

1 db mangó hámozva, kimagozva és csíkokra vágva
200 g lilakáposzta apróra vágva
1 fej hagyma apróra vágva (kicsi)
½ db lime leve
2 ek olívaolaj
1 db friss chili felkarikázva
só, bors
friss koriander apróra vágva

A szószhoz

500 ml paradicsompüré
2 fej hagyma
1 ek olaj
3 ek barna cukor
50 ml whiskey
1 tk cayenne bors
1 tk fokhagymapor
1 tk mustárpor
1 tk vöröshagymapor
1 tk füstölt pirospaprika
2 ek balzsamecet
1 ek Worcester szósz

A halakat egy tepsibe tesszük és ráöntjük a barna sört, mehet rá a só, bors, a kakukkfű, a fokhagymapor és a füstölt pirospaprika. Hűtőben 1 óráig marináljuk, közben néha megfordítjuk a halakat. Utána kivesszük a hűtőből és ha van kedvünk, picit megfüstöljük– bár ez el is maradhat – egy tiszta edénybe tesszük a halakat, alufóliával szorosan lefedjük.

Egy kis rozsdamentes edénybe száraz fadarabokat (pl. gyümölcsfák jók erre a célra, vagy a hickory) teszünk, meggyújtjuk, majd el is fújjuk, hogy csak füstöljön. Betesszük az alufólia alá és szorosan lezárjuk, 10-20 perc füstölés után a fóliát levesszük, az izzó fadarabokat eloltjuk. A halakat kiolajozott tepsibe tesszük, locsolunk rá keveset a marinádból, teszünk néhány szelet lime-ot rájuk, megsózzuk és bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre és kész is.

A salátához minden összetevőt egy tálba halmozunk, és lazán átforgatjuk, majd félretesszük 10 percre és hagyjuk összeérni az ízeket. A szószhoz először kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk kb. 10-15 percig, majd megszórjuk a barna cukorral és finoman, odafigyelve karamellizáljuk. Ráöntjük a whiskey-t és elforraljuk az alkoholtartalmát.

Ekkor mehet rá a paradicsomlé és bele az összes fűszer, a balszamecet és a Worcester szósz, majd kb. 20 percig főzzük, amíg már kellően sűrű nem lesz. Ha kész már csak le kell turmixolni és ehetjük is a hallal és a salátával. Jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások