Hirdetés

Spenótos lazac leveles tésztában

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g bőr nélküli, vastagabb lazacfilé
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
sópehely
tört bors

A prádhoz

400 g spenót
200 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 db tojásfehérje
50 g zsemlemorzsa
100 g natúr sajtkrém
100 g habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Spenótos lazac leveles tésztában

Ha valami villantósat akartok az ünnepekre, ezt semmiféleképpen ne hagyjátok ki. Lazac en croute, nem vagyok egy francia zseni, de valahogy úgy fordítanám, hogy lazac kéregben, egy Wellingtonra hasonlító, halas verzió.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g bőr nélküli, vastagabb lazacfilé
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
sópehely
tört bors

A prádhoz

400 g spenót
200 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 db tojásfehérje
50 g zsemlemorzsa
100 g natúr sajtkrém
100 g habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A prádhoz a spenótot 30-60 másodpercre zubogó vízbe tesszük, majd azonnal jeges vízben lehűtjük (blansírozzuk), és amikor teljesen lehűlt, ahogy csak tudjuk, kifacsarjuk belőle a nedvességet. 

A csirkemellet, a spenótot, a fokhagymát, a sót és a borsot egy aprítógépbe tesszük, és addig daráljuk, amíg egy sűrű massza nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásfehérjét, és ezzel is pürésítjük, majd jöhet a zsemlemorzsa és a sajtkrém, amikkel szintén alaposan eldolgozzuk. A tejszínt két részletben hozzáöntjük, és alaposan átkeverjük a géppel. Végeredményként egy sűrű masszát kell hogy kapjunk.

A lazac leveles tésztába töltése

A lazacunkat hosszában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát kiterítjük, a prádot kettéosztjuk, mert 2 db salmon en croute-ot csinálunk. Tehát a leveles tészta közepére teszünk a masszából úgy, hogy addig simítjuk el, hogy a lazac alatt egy alapként helyezkedjen el, majd a maradékkal bevonjunk a hal tetejét és oldalát, így úgy fog kinézni, mintha a lazacot betöltöttük volna a prádba. Ha túl hosszú a tésztánk, levágunk a széléből (amit fel tudunk használni díszítésnek, ha szeretnénk), és szorosan felhajtjuk a lazacra, majd az egészet rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a hajtott oldala lefelé legyen. Az egészet megismételjük a másik lazaccal, tésztával és maradék krémmel.

A salmon en croute tetejét óvatosan megszurkáljuk egy tűvel vagy villával, megkenjük felvert tojással, a kés hátoldalával mintát nyomhatunk rá (vagy használhatjuk dísznek a leeső tésztadarabokat). Megszórjuk sópehellyel és tört borssal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre. Amikor kész vagyunk, hagyjuk 10-15 percet hűlni, és csak utána vágjuk fel. Tetszőleges körettel tálalhatjuk is.

lazac leveles tésztában
Spenótos lazac leveles tésztában

Ha tetszett a spenótos lazac leveles tésztában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?