A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.
A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
A leszűrt spagettit a tejszínes tenger gyümölcseihez keverjük, és összeforgatjuk az aprított, friss petrezselyemmel.
Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
Tejszínestengergyümölcseispagetti
A tejszínes tenger gyümölcsei spagetti az az étel, ami akkor is elhozza a tengerparti hangulatot, ha épp csak a balkonon vacsizol. Villámgyors, mégis különleges: a fokhagyma, a citrom és a bor együtt olyan szószt varázsolnak, amibe szó szerint bele lehet szeretni. Egy kis parmezán a tetejére, és már kész is az instant nyaralás egy tányérban.
Hozzávalók
Elkészítés
A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.
A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
A leszűrt spagettit a tejszínes tenger gyümölcseihez keverjük, és összeforgatjuk az aprított, friss petrezselyemmel.
Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.

Hasznos tudnivalók
Tenger gyümölcsei: használj minőségi, fagyasztott mixet, és mindig csepegtesd le jól, mielőtt serpenyőbe kerül.
Bor: száraz fehérbort válassz – a savassága jól ellensúlyozza a tejszínt.
Tejszín: főzőtejszín helyett működik habtejszínnel is, de figyelj, hogy ne forrald túl!
Citrom: frissen facsart lével és reszelt héjjal még illatosabb és frissebb lesz a végeredmény.
Tálalás: forrón, reszelt parmezánnal az igazi, de egy kis chilipehelytől még izgalmasabb lehet.
Ez a tejszínes tenger gyümölcsei spagetti tökéletes példája annak, hogy a gyors ételek is lehetnek ínyencek. A fokhagyma, citrom és friss petrezselyem triója olyan szószt dob össze, amit kár lenne nem kitunkolni a tányérról.Ha bejött ez a tengeri, krémes spagetti, mutatunk még pár hasonló hangulatú fogást:
Így készül a tökéletes tenger gyümölcsei paella
Ha tetszett a tejszínes tenger gyümölcsei spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!