Halas kaják

Tejszínestengergyümölcseispagetti

Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti
Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti

Hozzávalók
400 g
spagetti
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 csomag
fagyasztott tenger gyümölcsei keverék
(400 g-os kiszerelés)
1 dl
száraz fehérbor
2 dl
főzőtejszín
1 db
citrom
bors
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés
  1. A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

  2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.

  3. A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

  4. A leszűrt spagettit a tejszínes tenger gyümölcseihez keverjük, és összeforgatjuk az aprított, friss petrezselyemmel.

  5. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.


www.streetkitchen.hu

A tejszínes tenger gyümölcsei spagetti az az étel, ami akkor is elhozza a tengerparti hangulatot, ha épp csak a balkonon vacsizol. Villámgyors, mégis különleges: a fokhagyma, a citrom és a bor együtt olyan szószt varázsolnak, amibe szó szerint bele lehet szeretni. Egy kis parmezán a tetejére, és már kész is az instant nyaralás egy tányérban.

Hozzávalók

4 főre
400 g
spagetti
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 csomag
fagyasztott tenger gyümölcsei keverék
(400 g-os kiszerelés)
1 dl
száraz fehérbor
2 dl
főzőtejszín
1 db
citrom
bors
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

  1. A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

  2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.

  3. A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

  4. A leszűrt spagettit a tejszínes tenger gyümölcseihez keverjük, és összeforgatjuk az aprított, friss petrezselyemmel.

  5. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.


Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti
Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Tenger gyümölcsei: használj minőségi, fagyasztott mixet, és mindig csepegtesd le jól, mielőtt serpenyőbe kerül.

  • Bor: száraz fehérbort válassz – a savassága jól ellensúlyozza a tejszínt.

  • Tejszín: főzőtejszín helyett működik habtejszínnel is, de figyelj, hogy ne forrald túl!

  • Citrom: frissen facsart lével és reszelt héjjal még illatosabb és frissebb lesz a végeredmény.

  • Tálalás: forrón, reszelt parmezánnal az igazi, de egy kis chilipehelytől még izgalmasabb lehet.

Ez a tejszínes tenger gyümölcsei spagetti tökéletes példája annak, hogy a gyors ételek is lehetnek ínyencek. A fokhagyma, citrom és friss petrezselyem triója olyan szószt dob össze, amit kár lenne nem kitunkolni a tányérról.Ha bejött ez a tengeri, krémes spagetti, mutatunk még pár hasonló hangulatú fogást:

Így készül a tökéletes tenger gyümölcsei paella

Fokhagymás-petrezselymes garnéla

Ánizsos mediterrán „halpörkölt”

Ha tetszett a tejszínes tenger gyümölcsei spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése