Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 9 - 10 ek olívaolaj
- 400 ml fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db durbincs filéi
- 4 db fésűkagyló
- 4 db garnéla
- 1 marék feketekagyló
- 1 marék vongole
- 1 - 2 ek őrölt édesköménymag
- 400 ml halalaplé
A tálaláshoz
- 1 csokor ánizskapor (kisebb)
- 1 db bagett
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 9 - 10 ek olívaolaj
- 400 ml fehérbor
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db durbincs filéi
- 4 db fésűkagyló
- 4 db garnéla
- 1 marék feketekagyló
- 1 marék vongole
- 1 - 2 ek őrölt édesköménymag
- 400 ml halalaplé
A tálaláshoz
- 1 csokor ánizskapor (kisebb)
- 1 db bagett
A finomra vágott hagymát, répát, zellerszárat, fokhagymát megfonnyasztjuk 3-4 evőkanál olívaolajon, majd felöntjük 200 ml fehérborral, és a negyedére forraljuk. Rátesszük a paradicsomot, és alacsony lángon rotyogtatjuk 20-30 percig. Amikor kész, félretesszük.
A halat és a tenger gyümölcseit magas hőfokon, 4-5 evőkanál olívaolajon megpirítjuk egy szélesebb, magasabb falú lábasban. Megszórjuk az édesköménymaggal, majd felöntjük a maradék fehérborral. Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a halat és a tenger gyümölcseit. A bort negyedére forraljuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük az alaplével. Összerottyantjuk, majd visszatesszük a halat és a tenger gyümölcseit, és pár percig rotyogtatjuk, amíg meg nem főttek.
Ha tetszett a mediterrán halpörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!