Hozzávalók
- 500 g tisztított garnélarák (fagyasztott, 16/20-as méret)
- 20 ml olaj
- 1 - 2 db bagett
A fűszerolajhoz
- 4 db piros chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 mk oregánó
- 1 db citrom
- só, durvára tört bors
- 100 ml olívaolaj
Hozzávalók
- 500 g tisztított garnélarák (fagyasztott, 16/20-as méret)
- 20 ml olaj
- 1 - 2 db bagett
A fűszerolajhoz
- 4 db piros chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 mk oregánó
- 1 db citrom
- só, durvára tört bors
- 100 ml olívaolaj
Bátran használjatok mirelit garnélát, ugyanis egy jó recepttel fantasztikus ételt készíthettek belőle. Mutatjuk, hogyan!
A garnélát kiolvasztjuk, majd törlőpapíron alaposan leszárítjuk. Ha nagyon nedves marad, sok levet enged, és inkább párolódik, mintsem pirul.
A chilit hosszában félbevágjuk, kivágjuk a magokat, és kisebb darabokra vágva egy aprítógépbe tesszük. Mellédobjuk a fokhagymát, a petrezselymet, az oregánót és a citrom reszelt héját is. A citrom levét ráfacsarjuk, felöntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összezúzzuk. Ezt a fűszeres olajat fogjuk használni a garnéla sütéséhez.
Serpenyőt hevítünk, beleöntjük a sima olajat, majd megpirítjuk benne a garnéla felét, amire a végén rálocsoljuk a fűszerolaj felét. További egy-másfél perc alatt összepirítjuk. Ugyanígy járunk el a garnéla és az olaj másik felével is, majd a visszamaradt zsiradékon ízlés szerint a felszeletelt bagettet is megpirítjuk. Ezzel és citromcikkekkel tálaljuk a rákokat.
Ha tetszett a fokhagymás-petrezselymes garnéla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több garnéla recept, ha nektek is hiányzik a tengerpart:
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal