Hozzávalók
A halhoz
- 2 szelet tőkehalfilé
- só, bors
- 1 tk mustár
- ½ db réteslap
- olaj
A babpüréhez
- 100 g hagyma
- 65 g zellerszár
- olaj
- 100 - 200 ml alaplé
- 400 g fehérbab (konzerv)
- 20 g vaj
- szerecsendió
- só, bors
A gombához
- 150 g barna csiperkegomba
- 2 ek szójaszósz
- 20 g vaj
Hozzávalók
A halhoz
- 2 szelet tőkehalfilé
- só, bors
- 1 tk mustár
- ½ db réteslap
- olaj
A babpüréhez
- 100 g hagyma
- 65 g zellerszár
- olaj
- 100 - 200 ml alaplé
- 400 g fehérbab (konzerv)
- 20 g vaj
- szerecsendió
- só, bors
A gombához
- 150 g barna csiperkegomba
- 2 ek szójaszósz
- 20 g vaj
A halat sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután a réteslapot körbevágjuk úgy, hogy a halszeletek mindkét oldalát lefedje. Olajozott serpenyőben megsütjük a halat, oldalanként 5 percig.
A püréhez a hagymát és a zellert apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zellert is, felöntjük 100 ml alaplével és puhára főzzük (ha szükséges, öntsünk hozzá még alaplevet). Ezután a babot is belerakjuk, és pár perc főzés után, botmixer segítségével pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, és fűszerezzük.
A gombát felszeleteljük, meglocsoljuk szójaszósszal, és egy serpenyőben lesütjük a vajon. A halszeleteket a babpürével és a pirított gombával tálaljuk.
Ha tetszett a tőkehal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!