Hirdetés
Karácsonyi menü

Tőkehal zelleres babpürével és gombával

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

2 szelet tőkehalfilé
só, bors
1 tk mustár
½ db réteslap
olaj

A babpüréhez

100 g hagyma
65 g zellerszár
olaj
100 - 200 ml alaplé
400 g fehérbab (konzerv)
20 g vaj
szerecsendió
só, bors

A gombához

150 g barna csiperkegomba
2 ek szójaszósz
20 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tőkehal zelleres babpürével és gombával

Egy könnyed kaja, amit azok is értékelni fognak, akik nem annyira szeretik a halat. A szuperkrémes püré, a gomba és a kívül ropogós hal isteni párosítás, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

2 szelet tőkehalfilé
só, bors
1 tk mustár
½ db réteslap
olaj

A babpüréhez

100 g hagyma
65 g zellerszár
olaj
100 - 200 ml alaplé
400 g fehérbab (konzerv)
20 g vaj
szerecsendió
só, bors

A gombához

150 g barna csiperkegomba
2 ek szójaszósz
20 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A halat sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután a réteslapot körbevágjuk úgy, hogy a halszeletek mindkét oldalát lefedje. Olajozott serpenyőben megsütjük a halat, oldalanként 5 percig.

A püréhez a hagymát és a zellert apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zellert is, felöntjük 100 ml alaplével és puhára főzzük (ha szükséges, öntsünk hozzá még alaplevet). Ezután a babot is belerakjuk, és pár perc főzés után, botmixer segítségével pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, és fűszerezzük.

A gombát felszeleteljük, meglocsoljuk szójaszósszal, és egy serpenyőben lesütjük a vajon. A halszeleteket a babpürével és a pirított gombával tálaljuk.

Tőkehal zelleres babpürével és gombával

Ha tetszett a tőkehal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások