Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+
800 g tőkehal
só, bors
olaj a sütéshez

A sörtésztához

3 ek liszt
1 ek keményítő
1 db tojás
½ zacskó sütőpor
1 üveg Soproni Búza
2 - 3 db jégkocka

A remuládhoz

50 g ketchup
50 g majonéz
10 g mustár
1 szál répa
50 g csemegeuborka
1 - 2 db hónapos retek
1 fej lila hagyma
só, bors
1 tk porcukor
1 tk currypor (elhagyható)

Az összeállításhoz

4 db császárzsemle
6 - 8 levél jégsaláta
1 fej lila hagyma
1 db paradicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle halas szendvics

Már régóta meg akartam mutatni nektek a Zé-féle halas szendvicset, úgyhogy végre eljött az ideje, hogy ti is kipróbálhatjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g tőkehal
só, bors
olaj a sütéshez

A sörtésztához

3 ek liszt
1 ek keményítő
1 db tojás
½ zacskó sütőpor
1 üveg Soproni Búza
2 - 3 db jégkocka

A remuládhoz

50 g ketchup
50 g majonéz
10 g mustár
1 szál répa
50 g csemegeuborka
1 - 2 db hónapos retek
1 fej lila hagyma
só, bors
1 tk porcukor
1 tk currypor (elhagyható)

Az összeállításhoz

4 db császárzsemle
6 - 8 levél jégsaláta
1 fej lila hagyma
1 db paradicsom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A remuládhoz összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a mustárt. A répákat felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, a csíkokat pedig apró kockákra vágjuk, és ugyanígy járunk el a csemegeuborkával és a retekkel is. A lila hagymát is finomra vágjuk, és mindent belekeverünk a szószos alapba, majd ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és curryporral.

A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sót, belekeverjük a felütött tojást, hozzáadjuk a sütőport, és sörrel addig hígítjuk, amíg palacsintatészta-állagot nem kapunk. Szép csomómentesre keverjük, majd félretesszük.

A halfiléket ellenőrizzük, nehogy szálkásak maradjanak, majd tetszőleges méretűre vágjuk, ez esetünkben a filék felezését jelentette. Hogy biztosra menjünk, a halszeleteket mindenképp letörölgetjük törlőpapírral, nehogy nedvesek, vizesek maradjanak.

A sörtésztát néhány jégkockával tovább hűtjük, mert ez fokozza majd a ropogósságát. Ez a mozzanat elhagyható, de ha van otthon jégkockátok, mindenképp próbáljátok ki.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a sörtésztába mártjuk, és 180 fokosra hevített olajban kisütjük.

Zé-féle halas szendvics

A szendvics összerakásához a császárzsemléket félbevágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A salátaleveleket tesszük a szendvicsbe először, erre kerülnek a brutálisan ropogós halszeletek, amiket alaposan megpakolunk a remuláddal, majd néhány szelet vékonyra vágott lila hagymával és paradicsommal is megkínáljuk, végül a zsemlék tetejével koronázunk meg. 

Ha tetszett a Zé-féle halas szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások