Hozzávalók
- 800 g tőkehal
- só, bors
- olaj a sütéshez
A sörtésztához
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- só
- 1 db tojás
- ½ zacskó sütőpor
- 1 üveg Soproni Búza
- 2 - 3 db jégkocka
A remuládhoz
- 50 g ketchup
- 50 g majonéz
- 10 g mustár
- 1 szál répa
- 50 g csemegeuborka
- 1 - 2 db hónapos retek
- 1 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 tk porcukor
- 1 tk currypor (elhagyható)
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsemle
- 6 - 8 levél jégsaláta
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
Hozzávalók
- 800 g tőkehal
- só, bors
- olaj a sütéshez
A sörtésztához
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- só
- 1 db tojás
- ½ zacskó sütőpor
- 1 üveg Soproni Búza
- 2 - 3 db jégkocka
A remuládhoz
- 50 g ketchup
- 50 g majonéz
- 10 g mustár
- 1 szál répa
- 50 g csemegeuborka
- 1 - 2 db hónapos retek
- 1 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 tk porcukor
- 1 tk currypor (elhagyható)
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsemle
- 6 - 8 levél jégsaláta
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
A remuládhoz összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a mustárt. A répákat felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, a csíkokat pedig apró kockákra vágjuk, és ugyanígy járunk el a csemegeuborkával és a retekkel is. A lila hagymát is finomra vágjuk, és mindent belekeverünk a szószos alapba, majd ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és curryporral.
A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sót, belekeverjük a felütött tojást, hozzáadjuk a sütőport, és sörrel addig hígítjuk, amíg palacsintatészta-állagot nem kapunk. Szép csomómentesre keverjük, majd félretesszük.
A halfiléket ellenőrizzük, nehogy szálkásak maradjanak, majd tetszőleges méretűre vágjuk, ez esetünkben a filék felezését jelentette. Hogy biztosra menjünk, a halszeleteket mindenképp letörölgetjük törlőpapírral, nehogy nedvesek, vizesek maradjanak.
A sörtésztát néhány jégkockával tovább hűtjük, mert ez fokozza majd a ropogósságát. Ez a mozzanat elhagyható, de ha van otthon jégkockátok, mindenképp próbáljátok ki.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a sörtésztába mártjuk, és 180 fokosra hevített olajban kisütjük.
A szendvics összerakásához a császárzsemléket félbevágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A salátaleveleket tesszük a szendvicsbe először, erre kerülnek a brutálisan ropogós halszeletek, amiket alaposan megpakolunk a remuláddal, majd néhány szelet vékonyra vágott lila hagymával és paradicsommal is megkínáljuk, végül a zsemlék tetejével koronázunk meg.
Ha tetszett a Zé-féle halas szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!