Húsételek

20percesvacsi:pulykasteaktejszínesgombamártással

20 perces vacsi: pulykasteak tejszínes gombamártással
pulykasteak tejszínes gombával

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
1 zacskó
chips
300 - 400 g
pulykamell szeletelve
250 g
apprószemű barna csiperkegomba
100 g
shiitake gomba
só, bors
3 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
50 - 100 ml
fehérbor
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
oregánó
1 csipet
rozmaring
1 csokor
friss petrezselyem
1 késhegynyi
frissen reszelt szerecsendió
1 ek
hideg vaj

Elkészítés

A pulykasteak elkészítését azzal kezdjük, hogy egy száraz serpenyőben lepirítjuk a gombákat, és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük az előzőleg sózott, borsozott pulykamellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A visszamaradt szaftra öntünk még 1 evőkanál olajat, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, és ha egy kis színt kapott a hagyma, akkor mehet rá a mustár. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral.

Ha elpárolgott, mehet bele a tejszín, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal és oregánóval fűszerezzük. Belerakjuk a lepirított gombát és az elősütött pulykát is. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és 5-8 percig rotyogtatjuk még, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Egy darab hideg vajat is elkeverünk benne, és kész. Gyors köretként chipsszel tálaljuk.

Még több pulykás recept vár az oldalunkon:

Pulyka Stroganoff módra

Cajun pulykamell ananászos salsával

5 hozzávalós sajtos pulykamell

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Vannak olyan kaják, amiket az egész család imád, és amiket egyszerűen nem lehet elrontani. Ez a pulyka éppen ilyen! Mindenkinek érdemes kipróbálni, mert ennél jobb dolog aligha történhet a héten!

Hozzávalók

2 főre
300 ml
habtejszín
1 zacskó
chips
300 - 400 g
pulykamell szeletelve
250 g
apprószemű barna csiperkegomba
100 g
shiitake gomba
só, bors
3 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
50 - 100 ml
fehérbor
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
oregánó
1 csipet
rozmaring
1 csokor
friss petrezselyem
1 késhegynyi
frissen reszelt szerecsendió
1 ek
hideg vaj

A pulykasteak elkészítését azzal kezdjük, hogy egy száraz serpenyőben lepirítjuk a gombákat, és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük az előzőleg sózott, borsozott pulykamellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A visszamaradt szaftra öntünk még 1 evőkanál olajat, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, és ha egy kis színt kapott a hagyma, akkor mehet rá a mustár. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral.

Ha elpárolgott, mehet bele a tejszín, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal és oregánóval fűszerezzük. Belerakjuk a lepirított gombát és az elősütött pulykát is. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és 5-8 percig rotyogtatjuk még, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Egy darab hideg vajat is elkeverünk benne, és kész. Gyors köretként chipsszel tálaljuk.

Még több pulykás recept vár az oldalunkon:

Pulyka Stroganoff módra

Cajun pulykamell ananászos salsával

5 hozzávalós sajtos pulykamell

Ha tetszett a 20 perces vacsi: pulykasteak tejszínes gombamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept