Hozzávalók
- 100 g kenyérszalonna
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 250 g csiperkegomba
- 500 g pulykamell
- só, bors
- 100 ml száraz fehérbor
- 450 g tejföl
- 3 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 300 g savanyú uborka
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 100 g kenyérszalonna
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 250 g csiperkegomba
- 500 g pulykamell
- só, bors
- 100 ml száraz fehérbor
- 450 g tejföl
- 3 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 300 g savanyú uborka
- 1 csokor friss petrezselyem
A pulyka Stroganoff alapjához a szalonnát kb. 0,5 x 0,5 cm-es darabokra kockázzuk. Egy serpenyőbe tesszük egy evőkanálnyi olajjal, és zsírjára sütjük, majd kivesszük. Fél mokkáskanálnyi vizet teszünk az edénybe, amibe a szalonnát tesszük, és ráöntjük kb. a zsír felét. A víz hozzáadásával hamarabb kisül a zsír, így szebben megpirul a szalonna.
@streetkitchenhu Pulyka Stroganoff 🍽 #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen #strogonoff #stroganoff ♬ Happy – Pharrell Williams
A visszamaradt zsíron lepirítjuk a felaprított hagymát, majd a gombát. Ha szépen megpirultak, egy tányérba szedjük őket. Kevés zsírt hevítünk ugyanabban a serpenyőben, és elkezdjük pirítani rajta a felcsíkozott húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús is szépen lepirult, hozzáadjuk a korábban lepirított hagymát és gombát.
Felöntjük a fehérborral, majd kiforraljuk. Ha elpárolgott a bor, hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk, majd beletesszük a mustárt és belereszeljük a fokhagymát is. Ha szükséges, megsózzuk a ragut. Hozzáadjuk a vajat, és ha az is elolvadt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd belekeverjük a vékonyra (julienre) vágott uborkát.
A rizst az oldalon leírtak alapján elkészítjük, és már tálalhatunk is. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha tetszett a pulyka Stroganoff módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!