Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 db csirke far-hát (kb. 300 g)
- 400 g csirkeszárny és csirkemell (csontos, bőrrel)
- 400 g csirke felsőcomb
- 400 g csirke alsócomb
- 2 - 3 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db paprika
- ½ db hegyes erős paprika (ízlés szerint)
- 1 db lapzselatin
A tálaláshoz
- 500 g főtt szarvacska tészta
- tejföl
A világ legjobb csirkepörköltje
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 db csirke far-hát (kb. 300 g)
- 400 g csirkeszárny és csirkemell (csontos, bőrrel)
- 400 g csirke felsőcomb
- 400 g csirke alsócomb
- 2 - 3 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db paprika
- ½ db hegyes erős paprika (ízlés szerint)
- 1 db lapzselatin
A tálaláshoz
- 500 g főtt szarvacska tészta
- tejföl
Az olajon alaposan körbepirítjuk a farhátat. Ha megpirult, mellé dobjuk az apróra vágott hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, felöntjük kb. 200 ml vízzel, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ha kicsit ez is lepirult, felöntjük még 200 ml vízzel. Ezt 20-25 percig csináljuk, vagyis amikor szinte eltűnik a víz a pörköltalapról, mindig kicsit pótoljuk.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belerakjuk az összes többi húst. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. ¾-ig felöntjük vízzel. Belerakjuk a paprikát, úgy, hogy a csumáját leszedjük, a magjait kiütögetjük.
Ha szeretjük, jöhet bele egy kevés erős paprika is, szintén kiütögetve a magjait. Egy óráig rotyogtatjuk lefedve. Ha letelt az 1 óra, belerakjuk a zselatint, és még 20 percig rotyogtatjuk. Főtt tésztával és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a csirkepörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!