Hozzávalók
- 500 g sertéslapocka
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb répa
- 1 ek paradicsompüré
- 250 ml vörösbor
- 200 ml alaplé
- ½ db szerecsendió
- 1 tk kakukkfű
- 4 db babérlevél
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 marék aszalt szilva
- 1 kg krumpli
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 500 g sertéslapocka
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb répa
- 1 ek paradicsompüré
- 250 ml vörösbor
- 200 ml alaplé
- ½ db szerecsendió
- 1 tk kakukkfű
- 4 db babérlevél
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 marék aszalt szilva
- 1 kg krumpli
- bő olaj a sütéshez
A húst 2 x 2 centis kockákra vágjuk, a forró olajon kérget pirítunk rá, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és az 1 centis kockákra vágott répát, hozzáadjuk a paradicsompürét, amit két-három percig pirítunk, majd jöhet bele az előzőleg megpirított hús.
Beleöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük 200 ml alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát. Alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a hús omlós és puha nem lesz, a folyadékot folyamatosan pótolva, nehogy leégjen.
A krumplikat 2 x 2 centisre kockázzuk, és bő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a forró olajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.
Ha tetszett az aszalt szilvás sertésragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!