Hirdetés

Aszalt szilvás sertésragu

Hozzávalók

4
főre
+
500 g sertéslapocka
3 ek olaj
só, bors
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb répa
1 ek paradicsompüré
250 ml vörösbor
200 ml alaplé
½ db szerecsendió
1 tk kakukkfű
4 db babérlevél
1 késhegynyi fahéj
2 marék aszalt szilva
1 kg krumpli
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aszalt szilvás sertésragu

Ez egy igazi őszi-téli étel, aminek a szaftja az aszalt szilvától szuper sűrű és krémes lesz. Bármilyen köret tökéletesen passzol hozzá, de nekünk ezzel a szuper ropogós sült krumplival jött be igazán!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g sertéslapocka
3 ek olaj
só, bors
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb répa
1 ek paradicsompüré
250 ml vörösbor
200 ml alaplé
½ db szerecsendió
1 tk kakukkfű
4 db babérlevél
1 késhegynyi fahéj
2 marék aszalt szilva
1 kg krumpli
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A húst 2 x 2 centis kockákra vágjuk, a forró olajon kérget pirítunk rá, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és az 1 centis kockákra vágott répát, hozzáadjuk a paradicsompürét, amit két-három percig pirítunk, majd jöhet bele az előzőleg megpirított hús.

Aszalt szilvás sertésragu

Beleöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük 200 ml alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát. Alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a hús omlós és puha nem lesz, a folyadékot folyamatosan pótolva, nehogy leégjen. 

A krumplikat 2 x 2 centisre kockázzuk, és bő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a forró olajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és megsózzuk. 

Ha tetszett az aszalt szilvás sertésragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások