Hirdetés

Atomdurva rántott csirke

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g liszt
frissen őrölt bors
cayenne bors
300 ml tej
2 ek ecet
100 g vaj
3 db félbevágott csirkecomb
olaj a sütéshez
Hirdetés

Atomdurva rántott csirke

Rántott csirke, de nagyon másképp. Őrülten fűszeres, csípős cucc, ami kívül ropog belül pedig hihetetlenül szaftos marad. Levesz a lábadról!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g liszt
frissen őrölt bors
cayenne bors
300 ml tej
2 ek ecet
100 g vaj
3 db félbevágott csirkecomb
olaj a sütéshez

Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet 2 teáskanál sóval és 1-1 tk borssal és cayenne borssal. Egy másik tálban a tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 15 percig, majd ezt is sózzuk, borsozzuk és mehet bele egy adag cayenne bors is. A csirkéket  jó alaposan bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal aztán először a tejes-ecetes keverékben hagyjuk állni 10 percig majd a lisztes keverékben is megforgatjuk őket. Az olajat egy magas falú öntöttvas edényben 160 fokra melegítjük. Óvatosan beletesszük a csirkéket kis adagokban az olajba és addig sütjük őket amíg meg nem pirulnak mindkét oldalukon. Ez nagyjából 10-12 percet fog igénybe venni. Amikor kivesszük őket leitatjuk róluk az olajat konyhai papírtörlővel. Vajat hevítünk egy kis lábasban, cayenne borsot és sót teszünk bele, majd megkenjük a fűszeres vajjal a kész csirkéket. Jó  étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások