Hozzávalók
- 250 g liszt
- só
- frissen őrölt bors
- cayenne bors
- 300 ml tej
- 2 ek ecet
- 100 g vaj
- 3 db félbevágott csirkecomb
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 250 g liszt
- só
- frissen őrölt bors
- cayenne bors
- 300 ml tej
- 2 ek ecet
- 100 g vaj
- 3 db félbevágott csirkecomb
- bő olaj a sütéshez
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet 2 teáskanál sóval és 1-1 tk borssal és cayenne borssal. Egy másik tálban a tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 15 percig, majd ezt is sózzuk, borsozzuk és mehet bele egy adag cayenne bors is. A csirkéket jó alaposan bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal aztán először a tejes-ecetes keverékben hagyjuk állni 10 percig majd a lisztes keverékben is megforgatjuk őket. Az olajat egy magas falú öntöttvas edényben 160 fokra melegítjük. Óvatosan beletesszük a csirkéket kis adagokban az olajba és addig sütjük őket amíg meg nem pirulnak mindkét oldalukon. Ez nagyjából 10-12 percet fog igénybe venni. Amikor kivesszük őket leitatjuk róluk az olajat konyhai papírtörlővel. Vajat hevítünk egy kis lábasban, cayenne borsot és sót teszünk bele, majd megkenjük a fűszeres vajjal a kész csirkéket. Jó étvágyat!