Hirdetés
Instant

Az egyik kedvenc olasz kajánk: saltimbocca

Hozzávalók

A répatócsnihoz

5 - 6 szál sárgarépa
1 szál lila répa
1 szál lila újhagyma
1 db póréhagyma
só, bors
1 csapott tk római kömény
1 - 1 marék török mogyoró és mandula (vagy más magféle)
2 db tojás
néhány ek liszt
pici víz
1 nagy csokor friss petrezselyem

A saltimboccához

4 db vékony szelet borjúcomb
8 db zsálya levél
4 szelet pármai sonka
száraz fehérbor (a klasszikus verzióban édes Marsala)
hideg vaj kockák
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Az egyik kedvenc olasz kajánk: saltimbocca

A saltimbocca - azaz olaszul ugorj a számba! az egyik legklasszabb olasz étel: vékony borjúhús szeletek, pármai sonka, zsálya és egy fehérboros-vajas mártás. Római trattóriákban általában laza zöldségkörettel kínálják, de mi csavartunk a sztorin egyet: a Street Kitchen féle verzióban egy pirított magvakkal teli répatócsni jár hozzá. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

A répatócsnihoz

5 - 6 szál sárgarépa
1 szál lila répa
1 szál lila újhagyma
1 db póréhagyma
só, bors
1 csapott tk római kömény
1 - 1 marék török mogyoró és mandula (vagy más magféle)
2 db tojás
néhány ek liszt
pici víz
1 nagy csokor friss petrezselyem

A saltimboccához

4 db vékony szelet borjúcomb
8 db zsálya levél
4 szelet pármai sonka
száraz fehérbor (a klasszikus verzióban édes Marsala)
hideg vaj kockák
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A répákat a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, a hagymákat felszeleteljük, az egészet sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kis római köménnyel. A magokat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd egy mozsárban durvára törjük, és ezt is a répás keverékhez adjuk. Beleütjük a tojásokat, majd egy kis liszttel és vízzel sűrű masszát keverünk belőle. Hozzákeverjük a petrezselymet, majd a masszát egy kicsit pihentetjük.

A hússzeleteket deszkára fektetjük, majd egy sütőpapírral leterítve kicsit kilapítjuk őket. Nem szabad húsklopfolót használni, mert a borjúhús nagyon puha és szétszakadnának a szeletek, egy nehezebb nyeles edény segítségével érdemes kicsit megnyomogatni őket.

A vékony borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre egy szelet pármai sonkát fektetünk. Szeletenként 2-2 levél friss zsályát teszünk rá, amit egy fogpiszkáló segítségével rögzítünk a húshoz.

img_2661.JPG

Forró serpenyőben kevés olívaolajon a szeleteket a zsályás oldalukkal lefelé kezdjük sütni, és ha a sonka már megpirult megfordítjuk őket, a hús másik oldalát már csak 1-1,5 percig sütjük. Majd az egészet nyakon öntjük egy kis fehérborral, picit forraljuk, hogy a bor redukálódjon, és az alkohol tartalma elillanjon. Ha a mártás elkezdett besűrűsödni beledobunk néhány kocka hideg vajat és a serpenyőt rázogatva megvárjuk míg a vaj beleolvad és besűríti a mártást.

A húst picit félrerakjuk és gyorsan kisütjük a répatócsnikat. Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben és kanállal kis kupacokat teszünk a répás masszából, a kanállal szétlapítjuk őket. Ha az egyik oldaluk aranybarnára pirult, akkor már meg is tudjuk fordítani, hogy készre süljenek.

A hússzeleteket a megsült tócsnival és a vajas-fehérboros-zsályás szafttal nyakon öntve tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások