Hozzávalók
A karajhoz
- 800 g sertéskaraj
- 2 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss koriander
- 1 ek méz
- 1 db lime
- 1 ½ ek szezámolaj
- 150 ml szójaszósz
- 2 tk halszósz
- bors
A körethez
- 1 kg kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej kínai kel
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 50 - 100 ml olaj
- 6 szelet bacon
- 2 ek szezámmag
Hozzávalók
A karajhoz
- 800 g sertéskaraj
- 2 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss koriander
- 1 ek méz
- 1 db lime
- 1 ½ ek szezámolaj
- 150 ml szójaszósz
- 2 tk halszósz
- bors
A körethez
- 1 kg kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej kínai kel
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 50 - 100 ml olaj
- 6 szelet bacon
- 2 ek szezámmag
A sertéskarajra kis lyukú reszelővel ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, rászórjuk az aprított a koriandert, hozzáadjuk a többi összetevőt is, majd félretesszük a hűtőbe pácolódni, amíg a körettel foglalkozunk.
A kelbimbókat félbevágjuk, a fokhagymákat felszeleteljük, a kínai kelt és a lila hagymát cikkekre vágjuk, és mindent egy tepsibe szórunk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal, és összekeverjük. A tetejére ráterítjük a baconszeleteket, és kb. 30 percre behelyezzük a 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe. 10 perccel a vége előtt megszórjuk a szezámmaggal, és így sütjük készre.
Amíg a köretünk sül, a húsunkat egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon kérgesítjük, majd egy tepsibe helyezzük, és a köret mellett, a karaj méretétől függően 10-15 perc alatt készre sütjük. Friss korianderrel és lime-cikkel tálaljuk.
Ha tetszett az ázsiai karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!