Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
12 db bárányborda megtisztítva
700 g zsenge, kis szemű baby krumpli
400 g zsenge zöldborsó
120 g vaj
50 ml habtejszín
1 kis csokor friss menta
1 csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
5 - 7 szál friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bárányborda mentás zöldborsópürével

Hagyományos, de mégis különleges húsvéti fogást kerestek, ami egy szempillantás alatt kész? Jó helyen jártok, ugyanis az alábbi recept nem igényel komoly konyhai tudást, viszont nagyon finom és gyönyörű ételt készíthettek vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
12 db bárányborda megtisztítva
700 g zsenge, kis szemű baby krumpli
400 g zsenge zöldborsó
120 g vaj
50 ml habtejszín
1 kis csokor friss menta
1 csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
5 - 7 szál friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Egy nagyobb edényben vizet melegítünk, megsózzuk. Alaposan megtisztítjuk a krumplit, negyedekre vágjuk és a lobogó vízben 10-12 percig főzzük, míg könnyű átszúrni egy villával, de nem törik el, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

Egy kisebb edényben szintén sós vizet forralunk, és a borsót is megfőzzük kb. 5 perc alatt. Szűrés után mehet egy turmixgépbe, ahol hozzáadjuk a sót, borsót, a mentalevelek felét. A főzéshez használt edényben alacsony lángon pár perc alatt összeolvasztjuk a vaj 1/3 -át a tejszínnel és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz. Közepes fokozaton, kb. 2 percig turmixoljuk, majd kostólás és esetleges újabb ízesítés után krémesre pürésítjük.

A zöldfűszereket vékonyan felszeleteljük és keveset félreteszünk a tálaláshoz. Két serpenyőt hevítünk, az egyikben a krumplit készítjük, a másik legyen egy vastagabb aljú, masszívabb, ebben készítjük a bárányt. A krumplit olívaolaj és vaj keverékén közepesen magas lángon, időnként átforgatva 6-8 percig sütjük, míg a gerezdek egy-egy oldala aranybarna nem lesz. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd közvetlenül a tűzhelyről való levétel előtt rászórjuk a zöldfűszereket.

A bárány alá a maradék vajat alacsony lángon felolvasztjuk. A báránybordákat szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és először a zsíros felét sütjük rövid ideig, míg láthatóan kiolvad a zsiradék (a zsír vastagságától függően 1-2 perc). Utána oldalanként kb. 3 percig sütjük a bordákat, az ízlésünktől és  a hús vastagságától függően.

Fogyasztás előtt legalább 5 percet pihentetjük a húst, majd tálalásnál megszórjuk a félretett zöldfűszerekkel. A zöldborsópürével és a zöldfűszeres krumplival kínáljuk.

Ha tetszett a bárányborda receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások