Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

1 kg tisztított báránycomb
3 ek olaj
só, bors
1 tk paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 db babérlevél
1 db citrom reszelt héja
100 ml száraz fehérbor
200 ml víz
2 szál sárgarépa
1 csapott ek liszt
200 g zöldborsó

A cobblerhez

500 g liszt
12 g sütőpor
200 g vaj
300 g mascarpone
3 db tojás
200 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bárányragu sajtos cobblerrel

Húsvétkor mindenkinek eszébe jutnak a boldogan ugrándozó nyulak és az aranyos báránykák. Na, mi most utóbbit csináljuk meg egy ütős raguként!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

1 kg tisztított báránycomb
3 ek olaj
só, bors
1 tk paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 db babérlevél
1 db citrom reszelt héja
100 ml száraz fehérbor
200 ml víz
2 szál sárgarépa
1 csapott ek liszt
200 g zöldborsó

A cobblerhez

500 g liszt
12 g sütőpor
200 g vaj
300 g mascarpone
3 db tojás
200 g reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.

Amíg a hús puhul, elkészítjük a cobblert. A lisztet összekeverjük a sütőporral,  majd belemorzsoljuk a hűtőből kivett hideg vajat. Ha a vaj a liszttel morzsalékosra keveredett, hozzáadjuk a mascarponét és a tojásokat. A végén elkeverjük benne a reszelt sajtot.

Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt,  még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.

A bárányragu tálalása

Ha tetszett a bárányragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások