Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 250 ml cider
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 doboz sör
A száraz páchoz (rub)
- 1 tk barna cukor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk szárított borsikafű
- 1/2 mk cayenne bors
- 1 tk chilipor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk mustárpor
- 1 ek só
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 250 ml cider
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 doboz sör
A száraz páchoz (rub)
- 1 tk barna cukor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk szárított borsikafű
- 1/2 mk cayenne bors
- 1 tk chilipor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk mustárpor
- 1 ek só
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A rub hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban. A csirkét kívül is és belül is alaposan bedörzsöljük a száraz páccal, nem hagyunk ki egy négyzetcentimétert sem. Félretesszük a madarat fél órára. Egy olajspray flakonjába beleöntjük a sör felét, hozzáadjuk a cidert, az olívaolajat és a balzsamecetet és félretesszük az elkészült „permetszert”.