Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
1 egész csirke
250 ml cider
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 doboz sör

A száraz páchoz (rub)

1 tk barna cukor
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk szárított borsikafű
1/2 mk cayenne bors
1 tk chilipor
1 tk pirospaprika
1 tk mustárpor
1 ek só
Hirdetés

Beer butt chicken - Csirke a sörön

Maga a megtestesült szürrealizmus vagy még inkább a valóra vált álom: csirke és sörösdoboz találkozása a sütőben.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
1 egész csirke
250 ml cider
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 doboz sör

A száraz páchoz (rub)

1 tk barna cukor
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk szárított borsikafű
1/2 mk cayenne bors
1 tk chilipor
1 tk pirospaprika
1 tk mustárpor
1 ek só

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A rub hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban. A csirkét kívül is és belül is alaposan bedörzsöljük a száraz páccal, nem hagyunk ki egy négyzetcentimétert sem. Félretesszük a madarat fél órára. Egy olajspray flakonjába beleöntjük a sör felét, hozzáadjuk a cidert, az olívaolajat és a balzsamecetet és félretesszük az elkészült „permetszert”.

A sörösdobozra – benne a maradék sörrel – ráültetjük a madarat. Az egészet egy peremes sütőlemezre tesszük– mert ömleni fog belőle a cucc – és  irány a sütő! Sütés előtt és közben is alaposan bepermetezzük a jószágot az elkészített keverékkel. Addig sütjük amíg gyönyörű karamellbarna nem lesz a  színe és a comb belső hőmérséklete el nem éri a 78 fokot (ez kb. 60-75 perc lesz, a madár méretétől függően). A sörösdobozban a sör nagyon forró lesz, vigyázzunk vele! Az elkészült csirkét újra bepermetezzük, majd lefedjük és 10 percig hagyjuk még pihenni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások