Bográcsozós kaják

Bográcsosszékelykáposzta

Bográcsos székelykáposzta
bogracsos-szekelykaposzta

Hozzávalók
100 g
füstölt húsos szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(100 g/db)
1 db
paradicsom
(120 g/db)
400 g
sertéstarja
1 kg
savanyú káposzta
1 tk
őrölt kömény
1 db
babérlevél
1 tk
majoránna
bors
2 ek
pirospaprika
A tálaláshoz
4 ek
tejföl

Elkészítés
  1. A bográcsos székelykáposzta elkészítéséhez a szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a bográcsban, közepes tűzön kisütjük a zsírját, majd mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma is, és addig pirítjuk, ameddig aranybarna nem lesz. Legyünk türelmesek, ez akár 20 percig is eltarthat.

  2. Utána hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát és paradicsomot, és jól összepirítjuk, majd mehet hozzá a 3-4 cm-es kockákra vágott hús is.

  3. Fél óra pirítás után hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, majd hozzárakjuk a köményt, a babérlevelet és a majoránnát.

  4. Sóval, borssal ízesítjük, és a tetejére felúszó zsírba szórjuk a pirospaprikát is.

  5. Fél óra alatt, gyakran kevergetve készre főzzük.

  6. Tálaláskor tányérokba szedjük és szedünk rá egy kanál tejfölt.

www.streetkitchen.hu

Egy szabad ég alatt készült káposzta biztosan nagy sikert fog aratni a baráti társaságban is!

Ha unod a megszokott pöriket, dobd össze bográcsban ezt a szaftos, füstös székelykáposztát! Lassú tűz, jó társaság, egy kis füst a hajadban – de minden falatért megéri.

Hozzávalók

4 adag
100 g
füstölt húsos szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(100 g/db)
1 db
paradicsom
(120 g/db)
400 g
sertéstarja
1 kg
savanyú káposzta
1 tk
őrölt kömény
1 db
babérlevél
1 tk
majoránna
bors
2 ek
pirospaprika
A tálaláshoz
4 ek
tejföl

Elkészítés

  1. A bográcsos székelykáposzta elkészítéséhez a szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a bográcsban, közepes tűzön kisütjük a zsírját, majd mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma is, és addig pirítjuk, ameddig aranybarna nem lesz. Legyünk türelmesek, ez akár 20 percig is eltarthat.

  2. Utána hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát és paradicsomot, és jól összepirítjuk, majd mehet hozzá a 3-4 cm-es kockákra vágott hús is.

  3. Fél óra pirítás után hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, majd hozzárakjuk a köményt, a babérlevelet és a majoránnát.

  4. Sóval, borssal ízesítjük, és a tetejére felúszó zsírba szórjuk a pirospaprikát is.

  5. Fél óra alatt, gyakran kevergetve készre főzzük.

  6. Tálaláskor tányérokba szedjük és szedünk rá egy kanál tejfölt.

Ha tetszett a Bográcsos székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept