Húsételek

BográcsosSloppyJoe

Bográcsos Sloppy Joe

Hozzávalók
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
piros kaliforniai paprika
(150 g/db)
80 ml
étolaj
200 g
paradicsompüré
2 kg
darált marhahús
1 ek
mustár
500 g
ketchup
3 szál
angolzeller
3 mk
1 mk
őrölt bors
1 mk
kömény
1 - 2 ek
chiliszósz
300 g
vörös cheddar
10 - 12 db
hamburgerzsemle

Elkészítés

A bográcsos Sloppy Joe első lépéseként a hagymát és a kaliforniai paprikát finomra vágjuk, vagy egy késes aprítóban lezúzzuk, és a felforrósított edényben, olajon lepirítjuk. Rákanalazzuk a paradicsompürét, azzal is átpirítjuk, majd beleszórjuk a darált húst.

Néha belekeverve 15-20 percig pirítjuk, majd beletesszük a mustárt, a ketchupot, és így forraljuk tovább. Beleszórjuk az apróra vágott szárzellert, és ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és ízlés szerint chiliszósszal. Így főzzük további 20 percet, közben pedig lereszeljük a cheddart.

A kész ragut a hamburgebucikba szedjük, és jól megszórjuk a reszelt sajttal.

bogracsos-sloppy-joe
Bográcsos Sloppy Joe (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Bográcsozni jó buli, főleg, ha király ételek lesznek az eredmények. Még több recept, amit a kertben készíthettek el:

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Vörösboros szarvaspörkölt krumplifánkkal

Vegyes gombapörkölt bográcsban

www.streetkitchen.hu

Ha megúszós kaját keresel, amivel jóllakathatod a haverokat, és nem kell egész nap mellette állni, megtaláltad a megoldást. Tunkolós, maszatolós kaja, amit egy bográcsban is összedobhatsz.

Hozzávalók

10 - 12 főre
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
piros kaliforniai paprika
(150 g/db)
80 ml
étolaj
200 g
paradicsompüré
2 kg
darált marhahús
1 ek
mustár
500 g
ketchup
3 szál
angolzeller
3 mk
1 mk
őrölt bors
1 mk
kömény
1 - 2 ek
chiliszósz
300 g
vörös cheddar
10 - 12 db
hamburgerzsemle

A bográcsos Sloppy Joe első lépéseként a hagymát és a kaliforniai paprikát finomra vágjuk, vagy egy késes aprítóban lezúzzuk, és a felforrósított edényben, olajon lepirítjuk. Rákanalazzuk a paradicsompürét, azzal is átpirítjuk, majd beleszórjuk a darált húst.

Néha belekeverve 15-20 percig pirítjuk, majd beletesszük a mustárt, a ketchupot, és így forraljuk tovább. Beleszórjuk az apróra vágott szárzellert, és ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és ízlés szerint chiliszósszal. Így főzzük további 20 percet, közben pedig lereszeljük a cheddart.

A kész ragut a hamburgebucikba szedjük, és jól megszórjuk a reszelt sajttal.

bogracsos-sloppy-joe
Bográcsos Sloppy Joe (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Bográcsozni jó buli, főleg, ha király ételek lesznek az eredmények. Még több recept, amit a kertben készíthettek el:

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Vörösboros szarvaspörkölt krumplifánkkal

Vegyes gombapörkölt bográcsban

Ha tetszett a Bográcsos Sloppy Joe receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept