A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Ekkor belerakjuk a rózsáira szedett (a szárát vágjátok kisebb darabokra) brokkolit, és addig főzzük együtt, amíg kicsit meg nem puhul a brokkoli is. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és áttörjük.
A húshoz egy serpenyőben elkezdjük picit megpirítani az egész borsot. Ha elkezdett illatozni, egy mozsárban lezúzzuk a tengeri sóval együtt. A húsból kétujjnyi vastag érméket vágunk, megszórjuk a borsos keverékkel, és az olajon, egy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk, oldalanként 3-4 percig.
Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékra 1 evőkanál olajat teszünk, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Rárakjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Ráöntjük a meggyet, majd a levét. Megszórjuk a fahéjjal, ráreszeljük a szerecsendiót, és 15 percig rotyogtatjuk. Közben, ha elfő a leve, időnként felöntjük egy kevés vízzel. A legvégén hozzáadjuk a vajat és a balzsamecetet, majd belerakjuk a mártásba a hússzeleteket is.
Tálaláskor a tányérra teszünk a püréből, erre rakjuk az érméket, és az egészet a mártással fejezzük be.
