Hirdetés
Green Kitchen

Cacciatore csirke, az olaszok csirkepörköltje

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db egész csirkecomb egyben vagy alsó-felső combra bontva
1 fej közepes vöröshagyma
2 szár angolzeller
1 db közepes sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
1 ág friss rozmaring
1 doboz darabot paradicsom (400 g)
1 csokor petrezselyem
1 marék magozott fekete olajbogyó
Só, bors, szerecsendió

 A polentához

20 dkg kukoricadara
5 dl víz
2 dl tej
2 gerezd gerezd fokhagyma (ízlés szerint )
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Cacciatore csirke, az olaszok csirkepörköltje

Pollo alla cacciatore. Azaz csirke Vadász módra. Az alaprecept klasszikusan fácánnal vagy nyúllal készül, de mára a pikk-pakk hozzáférhető csirkés verzió terjed szépen mindenfelé a világban. És nem véletlenül. A finomra aprított zöldségek, a paradicsom és a vörösbor egy olyan gazdag ízvilágú ragut alkot, ami tényleg a bolognai vagy a csirkepörkölt szintjére emeli ezt a kaját. Kell hozzá egy jó polenta és elájultok, olyan finom lesz. Ráadásul pofonegyszerű megcsinálni, nehézségi fokozat 3/10! Felkészültetek?
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db egész csirkecomb egyben vagy alsó-felső combra bontva
1 fej közepes vöröshagyma
2 szár angolzeller
1 db közepes sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
1 ág friss rozmaring
1 doboz darabot paradicsom (400 g)
1 csokor petrezselyem
1 marék magozott fekete olajbogyó
Só, bors, szerecsendió

 A polentához

20 dkg kukoricadara
5 dl víz
2 dl tej
2 gerezd gerezd fokhagyma (ízlés szerint )
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy nagyobb lábasban (amiben lehetőleg egymás mellett elférnek a csirkecombok) 4 evőkanál olívaolajat hevítünk és a sózott-borsozott csirkecombokat mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk (oldalanként kb. 4-4 perc alatt). Közben finomra vágjuk a vöröshagymát, apró kockákra az angolzellert és lereszeljük a sárgarépát. A lepirult combokat kikapkodjuk a lábasból és az előkészített zöldségeket rádobjuk a visszamaradt olajra. Intenzíven pároljuk-pirítjuk a zöldségeket 5 percig, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és utána visszapakoljuk rá a húst is.

prev_11.jpg

Az egészet felöntjük a vörösborral és 2-3 percig intenzíven forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután rádobjuk az egész ág rozmaringot és felöntjük a paradicsomkonzervvel. A ragut felönjük 2 dl vízzel és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon 30 percen át pároljuk a combokat. Ekkor hozzáadjuk a fekete olajbogyót és szükség szerint még kevés vizet adunk hozzá. Egy szaftos, illatos, rusztikus mártást kell kapnunk. Fedő alatt további 20 percig rotyogtatjuk kis lángon.

A polentához felforraljuk a vizet, hozzáöntjük a kukoricadarát és elkeverjük. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a tejet, a sót és ízlés szerint fokhagymát vagy bármilyen zöldfűszert, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve 20-30 percig főzzük. Azonnal tálalható krémes állagúan, vagy kiterítve hűlni is hagyhatjuk. Ilyenkor megszilárdul, szeletelhetővé válik és kis vajon lepirítva is isteni finom!

img_1231.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások