Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg mozzarella
- 40 dkg koktelpari
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg mozzarella
- 40 dkg koktelpari
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak kb. 70%-osra készüljenek el. A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és megpakoljuk őket mozzarella szeletekkel. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet be a csirke a 150 fokra előmelegített sütőbe, ahol 10 percig sütjük tovább. Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani őket, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk a paradicsomokat és végül nyakon öntjük egy evőkanál balzsamecettel. Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, (persze ha nincs friss otthon, akkor a szárított is megteszi!), még egyszer átforgatjuk majd a kész ragut rápakoljuk az időközben megsült sajtos csirke tetejére és rögtön tálaljuk is!