Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- só, bors
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
- 300 g rizs
A mártáshoz
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma (150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 2 ek japán currypor (ha nincs, jó a sima is)
- 1 ek cukor
- 2 ek liszt
- 500 ml csirkealaplé
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 1 szál répa (150 g)
- 4 ek szójaszósz
- 1 db alma (250 g)
- 4 ek 5%-os ecet
- só
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- só, bors
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
- 300 g rizs
A mártáshoz
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma (150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 2 ek japán currypor (ha nincs, jó a sima is)
- 1 ek cukor
- 2 ek liszt
- 500 ml csirkealaplé
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 1 szál répa (150 g)
- 4 ek szójaszósz
- 1 db alma (250 g)
- 4 ek 5%-os ecet
- só
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért közepes hőfokon lepirítjuk az olajon (kb. 5-8 perc), hozzáadjuk a curryport és a cukrot, majd rádobjuk a lisztet, és ezzel is átforgatjuk pár perc alatt. Felöntjük az alaplével és kókusztejjel.
A répát 3-4 nagy darabra vágjuk, és ezt is beletesszük. Jöhet bele a szójaszósz, és az egészet enyhén rotyogtatjuk kb. 20 percig. Belereszeljük az almát, és további 10 percig rotyogtatjuk, amíg meg nem főtt, majd kiszedjük belőle a répát (ez csak az íze miatt kellett), és az egészet turmixgépben pürésítjük, végül egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az ecetet, és ízlés szerint sózzuk. Rottyantunk rajta egyet, és kész (ha túl hígnak találjuk, akkor még forraljuk, ha túl sűrűnek, akkor adjunk hozzá egy kevés alaplevet.
A rizst megfőzzük. A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos technikával panírozzuk (liszt, tojás, panko morzsa). Bő, forró olajban 5-8 perc alatt kisütjük. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd felvágjuk, főtt rizzsel és a mártással tálaljuk.
Ha tetszett a csirke katsu curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!