Hirdetés
Instant

Csirkemell Orly módra

Hozzávalók

4
főre
+
600 g csirkemell
2 ek olívaolaj
só, bors
1 db citrom
2 kis csokor petrezselyem

A panírhoz

300 g liszt
3 db tojás
300 ml világos sör
100 g liszt (a hempergetéshez)
1 - 1 ½ l olaj (a sütéshez)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkemell Orly módra

Kevés jobb vendéglős hangulatú étel van az országban, mint az orly csirkemell. Ha kiszellőztetted a konyhát és a ruháidat a bő olajban sütés után, nincs is más dolgod, mint élvezni a végeredményt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g csirkemell
2 ek olívaolaj
só, bors
1 db citrom
2 kis csokor petrezselyem

A panírhoz

300 g liszt
3 db tojás
300 ml világos sör
100 g liszt (a hempergetéshez)
1 - 1 ½ l olaj (a sütéshez)
Bevásárlólistához adom

A csirkemell Orly módra egy már-már elfeledett klasszikus, de most megmutatjuk, hogyan készül!

A csirkemelleket felcsíkozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk és borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját, majd a levét is ráfacsarjuk. A petrezselymet rusztikusra vágva hozzákeverjük, majd az egészet hűtőbe tesszük pihenni.

Csirkemell Orly módra

Elkészítjük a panírozótésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradékot 100 ml-t is.

A pácolt csirkecsíkokat lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 160-170 fokos olajban aranysárgára sütjük. Javaslom, hogy rizibizivel tálaljátok.

Ha tetszett a csirkemell Orly módra, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások