Hozzávalók
- 195 g liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk cayenne bors
- 1 púpozott tk só
- 1 tk frissen őrölt bors
- 4 szelet csontos sertéskaraj (2,5 cm vastag)
- olaj
- 100 g vaj
- 300 ml csirkealaplé vagy víz
- 180 ml tejszín
- ½ db citrom
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
Hozzávalók
- 195 g liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk cayenne bors
- 1 púpozott tk só
- 1 tk frissen őrölt bors
- 4 szelet csontos sertéskaraj (2,5 cm vastag)
- olaj
- 100 g vaj
- 300 ml csirkealaplé vagy víz
- 180 ml tejszín
- ½ db citrom
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet, az apróra vágott hagyma felét, a cayenne borsot, a sót és borsot. Először a sertésszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd a fűszeres lisztben meghempergetjük. Kiveszünk 3 evőkanál lisztet és félretesszük (a maradékot kidobjuk). Egy nagy öntöttvas serpenyőben kevés olajat és vajat 160 fokra melegítünk. Oldalanként 3-4 percig sütjük a húst, majd kivesszük és félretesszük. Az apróra vágott hagyma másik felét üvegesre pirítjuk a maradék olajban, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál fűszeres lisztet és addig keverjük, amíg össze nem áll a rántás és aranybarna nem lesz. Lassan habverővel kevergetve hozzáadjuk a csirkealaplevet vagy vizet, visszatesszük az edénybe a húsokat és lefedve addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közepes hőfokon összesen kb. 1 órán át pároljuk szigorúan lefedve a húsokat, néha forgatva őket és rendszeresen ellenőrizzük, hogy nehogy leégjen. Kb. 50 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és belefacsarjuk fél citrom levét is. Levesszük a tűzhelyről és sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk és kész is.