Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Empanada, a tökéletes szilveszeri partykaja

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához 

½ kg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 tk só
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk száraz élesztő
1 db tojás az empanadas megkenéséhez

A húsos töltelékhez

½ dl  étolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ kg darált marha hús
1 tk római kömény
1 tk pirospaprika
1 db rúd fahéj
2 dl száraz vörösbor
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Empanada, a tökéletes szilveszeri partykaja

Egy olyan cuccról van szó, amit legalább annyira poén megcsinálni, mint utána villogni vele a vendégek előtt a szilveszteri partiban. Nem is beszélve az ízéről: képzeljetek el egy kis olívaolajjal és pirospaprikával felturbózott omlós tésztatáskát, ami meg van töltve egy brutttális marharaguval. Szimpi, mi?
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához 

½ kg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 tk só
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk száraz élesztő
1 db tojás az empanadas megkenéséhez

A húsos töltelékhez

½ dl  étolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ kg darált marha hús
1 tk római kömény
1 tk pirospaprika
1 db rúd fahéj
2 dl száraz vörösbor
bors
Bevásárlólistához adom

A lisztet egy tálba szitáljuk,  hozzáadjuk a sót, a paprikát és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel, vagy ha jó kondiban vagyunk, akkor kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik.  Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: Egy közepes lábosban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a finomra vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott  fokhagymával aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, magas lángon ezt is lepirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre. A húshoz adjuk a fűszereket és a bort, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 1 órán át pároljuk, amíg a ragunk jól besűrűsödik.

img_0105.jpg

A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 14 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük 1-1 evőkanálnyi töltelékkel. A korongok szélét egy vizes ecsettel bekenjük és egymásra hajtjuk – széleit összetapasztjuk. Az így összehajtott zsebeket villával félkörívben lenyomkodjuk, majd megkenjük vízzel kikevert tojással. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

img_0107.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások