Hirdetés

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

12 db csirekeszárny
1 csomag sütőpor

A coleslawhoz

200 g lilakáposzta
200 g fejes káposzta
1 db sárgarépa
50 g márványsajt
1 db görög joghurt (nagy doboz)
3 ek majonéz
só, bors
1 tk porcukor

A Zé-féle megúszós Buffalo szószhoz

100 g vaj
4 ek Tabasco Chipotle szósz 🔥🔥🔥
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Extra csípős Buffalo csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat ugyan nem mindenki szereti, aki viszont igen, az hajlamos totál rákattanni. Mi is így voltunk ezzel, hiszen alapból rajongunk a Buffalo csirkeszárnyakért, de ha extrán csíp, akkor még inkább imádjuk. Próbáljátok ki és őrüljetek meg érte ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

12 db csirekeszárny
1 csomag sütőpor

A coleslawhoz

200 g lilakáposzta
200 g fejes káposzta
1 db sárgarépa
50 g márványsajt
1 db görög joghurt (nagy doboz)
3 ek majonéz
só, bors
1 tk porcukor

A Zé-féle megúszós Buffalo szószhoz

100 g vaj
4 ek Tabasco Chipotle szósz 🔥🔥🔥
Bevásárlólistához adom

Az alaposan megmosott csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket félrerakjuk (alaplébe jó lesz az). A másik két szárnyrészt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, rászórunk egy zacskó sütőport és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsi fölé grillrácsot rakunk, rápakoljuk a szárnyakat, és mehetnek is egy előmelegítés nélküli sütőbe, amit 230 fokra kezdünk hevíteni. A sárgarépát és a káposztákat lereszeljük. Egy tálba tesszük a márványsajtot, a joghurtot és a majonézt, borsozzuk és miután kikevertük, a reszelt zöldségekhez adjuk. Jöhet még egy adag só, bors és a porcukor is. Az egészet jó alaposan összekeverjük és kész is. A csirkeszárnyakat 25 perc után átforgatjuk és tovább sütjük, összesen 40-45 percet kell a sütőben tölteniük.

Ez idő alatt elkészítjük a Buffalo szószt: a vajat egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a Tabasco Chipotle szószt és folyamatosan mozgatva a lábast összeolvasztjuk őket anélkül, hogy a vaj felforrna, így lesz a mártásunk szép homogén állagú. A megsült szárnyakat egy tálba tesszük, ráöntjük a Buffalo szószt és alaposan összekeverjük, hogy mindenhol jól bevonja  a máz a húsokat. A salátával tálalva abbahagyhatatlan cucc!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások