Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fokhagymás-kókuszos sült sertésdagadó

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg sertésdagadó
só, bors
3 ek sertészsír
2 - 3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm friss gyömbér
200 ml fehérbor
180 ml kókusztejszín
1 ek szójaszósz
2 ek kókuszpehely
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fokhagymás-kókuszos sült sertésdagadó

Sok ember csak akkor szereti a sertéshúst, amikor az olyan omlósra sül, hogy szinte elolvad a szájban. Bevallom, én is ezt az oldalt erősítem, pláne mert itt a szaft gazdagodik egy kis kókusztejszínnel, amitől igazán lágy mártást kapunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg sertésdagadó
só, bors
3 ek sertészsír
2 - 3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm friss gyömbér
200 ml fehérbor
180 ml kókusztejszín
1 ek szójaszósz
2 ek kókuszpehely
Bevásárlólistához adom

A húst 2 ujjnyi vastag, 5 centi hosszú szeletekre vágjuk, alaposan sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron minden oldalát megpirítjuk. A hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat összenyomjuk a kés lapjával, a gyömbért felkarikázzuk. Az elősütött húst egy tepsibe tesszük, mellédobáljuk a hagymákat és a gyömbért, és felöntjük a borral. Alufóliával letakarva, 160 fokos sütőben 2 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 20 percet sütjük a húst. 

Ezután a szaftot leöntjük a húsról egy lábasba, a gyömbérkarikákat kivesszük belőle, és felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és a szójaszószt. Ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húsokat, még egyszer felforraljuk. Rizzsel és kókuszpehellyel megszórva tálaljuk. 

 

Fokhagymás-kókuszos sült sertésdagadó

Ha tetszett a fokhagymás-kókuszos sült sertésdagadó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások