Hozzávalók
- 1 kg sertésdagadó
- só, bors
- 3 ek sertészsír
- 2 - 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm friss gyömbér
- 200 ml fehérbor
- 180 ml kókusztejszín
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek kókuszpehely
Hozzávalók
- 1 kg sertésdagadó
- só, bors
- 3 ek sertészsír
- 2 - 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm friss gyömbér
- 200 ml fehérbor
- 180 ml kókusztejszín
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek kókuszpehely
A húst 2 ujjnyi vastag, 5 centi hosszú szeletekre vágjuk, alaposan sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron minden oldalát megpirítjuk. A hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat összenyomjuk a kés lapjával, a gyömbért felkarikázzuk. Az elősütött húst egy tepsibe tesszük, mellédobáljuk a hagymákat és a gyömbért, és felöntjük a borral. Alufóliával letakarva, 160 fokos sütőben 2 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 20 percet sütjük a húst.
Ezután a szaftot leöntjük a húsról egy lábasba, a gyömbérkarikákat kivesszük belőle, és felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és a szójaszószt. Ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húsokat, még egyszer felforraljuk. Rizzsel és kókuszpehellyel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a fokhagymás-kókuszos sült sertésdagadó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!