Hozzávalók
A nuggetshez
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 100 g zabpehely
a sütéshez
- 500 ml olaj
A mártogatóshoz
- 250 g natúr zsírszegény joghurt
- 250 g olajban eltett szárított paradicsom
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 3 ág petrezselyem
- 1 ág rozmaring
A sült. gyömbéres répához
- 3 db répa
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
Házi csirke nuggets gyömbéres répával
Hozzávalók
A nuggetshez
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 100 g zabpehely
a sütéshez
- 500 ml olaj
A mártogatóshoz
- 250 g natúr zsírszegény joghurt
- 250 g olajban eltett szárított paradicsom
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 3 ág petrezselyem
- 1 ág rozmaring
A sült. gyömbéres répához
- 3 db répa
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
A répát 4 részre vágjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a liszttel, majd a tojással, végül a durvára zúzott zabpehellyel. Az olajat felhevítjük, 2-3 részletben aranybarnára sütjük benne a nuggetseket, majd egy papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd a nuggetsek és a répa mellé kínáljuk.