Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Ikeás svéd húsgolyó

Hozzávalók

60
darabhoz
+
1 kg darált marhanyak (vagy más, zsíros darált hús)
1 fej hagyma
3 szelet vastag kenyér héj nélkül
150 ml tej
2 db tojás
½ tk őrölt szegfűbors
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt bors
4 ek vaj
200 ml húsleves
1 ek liszt
150 ml tejföl
pár csepp szójaszósz (elhagyható)

A tálaláshoz

ribizlilekvár/áfonyalekvár
sült krumpli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ikeás svéd húsgolyó

A svéd húsgolyó nagyon finom dolog és már nem csak bútoráruházakban juthattok hozzá. Nézzétek csak!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

60
darabhoz
+
1 kg darált marhanyak (vagy más, zsíros darált hús)
1 fej hagyma
3 szelet vastag kenyér héj nélkül
150 ml tej
2 db tojás
½ tk őrölt szegfűbors
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt bors
4 ek vaj
200 ml húsleves
1 ek liszt
150 ml tejföl
pár csepp szójaszósz (elhagyható)

A tálaláshoz

ribizlilekvár/áfonyalekvár
sült krumpli
Bevásárlólistához adom

A kenyeret aprítógépben morzsásra aprítjuk, közepes tálba tesszük és felöntjük a tejjel. Hagyjuk pihenni, hogy magába szívja a tejet.

A darált húst egy nagy keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a tejes kenyérmorzsát, belereszeljük a megpucolt hagymát, majd a kissé felvert tojásokat is. Fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk és 15 percig pihentetjük. A masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.

Egy nagy serpenyőben 2 kanál vajat olvasztunk. Egyszerre kb. 10 húsgolyót sütünk benne magas lángon kb. 10 percig, idő közben átforgatva őket, hogy minden oldalukon megpiruljanak. Amikor a hús átsült, kiszedjük a golyókat, melegen tartjuk, amíg a többi is kisül.

img_1834.jpg

A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, visszatesszük közepesen erős lángra. Megszórjuk liszttel, felkapargatjuk a lesült húsdarabokat és felöntjük a húslevessel. Kb. a felére beforraljuk, ha kell, átszűrjük. Hozzákeverjük a maradék 2 kanál vajat és a tejfölt és éppen csak összemelegítjük. A mártást a húsgolyókra kanalazzuk, sült krumplit és áfonya- vagy ribizlilekvárt adunk mellé.

img_1865.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások