Hirdetés
Bespájzolva

Illatos-omlós szezámos csirke

Hozzávalók

2
főre
+
6 db csirkefelsőcomb-filé
100 ml szójaszósz
1 ek olaj
1 tk gyömbérpor
1 tk ötfűszer-keverék
1 db citrom héja
1 csipet chilipehely
1 tk mogyoróvaj
1 ek pirított szezámmag
1 szál újhagyma (nagy)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Illatos-omlós szezámos csirke

Pofonegyszerű kamu ázsiai recept ez, amivel tökéletesen hozzuk a keleties ízvilágot. Lőjetek hozzá egy kis rizst vagy rizstésztát, és kész is az oriental vacsora.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
6 db csirkefelsőcomb-filé
100 ml szójaszósz
1 ek olaj
1 tk gyömbérpor
1 tk ötfűszer-keverék
1 db citrom héja
1 csipet chilipehely
1 tk mogyoróvaj
1 ek pirított szezámmag
1 szál újhagyma (nagy)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkecombokat jól összemasszírozzuk a szójaszósszal, az olajjal, a gyömbérporral, az ötfűszerrel, a citrom héjával, a chilipehellyel és a mogyoróvajjal, majd hagyjuk állni min. 2 órát, de akár egy éjszakát is.

Egy serpenyőben pár evőkanál olajon közepes-magas hőmérsékleten kérgesítjük mindkét oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre. Amikor kész, egy tálban összeforgatjuk a szezámmaggal, és megszórjuk aprított újhagymával.

Illatos-omlós szezámos csirke

Ha tetszett az illatos-omlós szezámos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások