A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g sertéskaraj
- 2 tk só
- 1 mk őrölt bors
- 100 g kenyérszalonna
- 2 fej vöröshagyma (125 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 200 ml víz
- 8 db tv-paprika (100 g/db)
- 5 db paradicsom (100 g/db)
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 2 ek étolaj
- 400 g dörzstarhonya
- 1 l víz
- 1 tk só
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g sertéskaraj
- 2 tk só
- 1 mk őrölt bors
- 100 g kenyérszalonna
- 2 fej vöröshagyma (125 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 200 ml víz
- 8 db tv-paprika (100 g/db)
- 5 db paradicsom (100 g/db)
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 2 ek étolaj
- 400 g dörzstarhonya
- 1 l víz
- 1 tk só
A lecsós sertésszelet elkészítéséhez a sertéskarajból 150 g-os szeleteket vágunk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A szalonnát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, egy lábosban, közepes lángon kisütjük a zsírját, majd kiemeljük és félretesszük egy tányérra. A karajszeleteket a kisütött zsírban elősütjük, hogy szép ropogós kérget kapjanak, majd ezeket is a tányérra helyezzük a szalonna mellé.
A vöröshagymát nagyobb cikkekre vágjuk, a fokhagymát pedig felszeleteljük, és a visszamaradt zsiradékban, közepes lángon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fűszerpaprikát és hozzáadunk 200 ml vizet. Belekeverjük a rusztikus darabokra vágott paprikát, paradicsomot és a kisütött szalonnát. Egy tepsibe halmozzuk a lecsót, a tetejére rakjuk az elősütött karajszeleteket, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A dörzstarhonyát folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk az olajon, hogy mindegyik szem egyenletesen színesedjen. Felöntjük 2,5-szeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sózzuk és alacsony lángon, fedő alatt megpároljuk. Addig kell főzni, míg az összes levet elfőtte magáról, miközben néha megkeverjük, hogy még véletlenül se ragadjon le. Utána lehúzhatjuk a tűzről és még 15 percet fedővel lefedve pihentetjük, végül pedig villával fellazítjuk.
Ha elkészült, tányérra kanalazzuk a lecsót és a karajt, a tetejére pedig frissen vágott petrezselymet szórunk. Köretként mi most tarhonyát pattintottunk mellé, ettől függetlenül nyugodtan csináljátok meg hozzá a kedvenc köreteteket, vagy csak tunkoljátok ki friss kenyérrel. Nem fogtok csalódni!
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a lecsós sertésszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!