Hirdetés

A legegyszerűbb gombás tokány

Hirdetés

A legegyszerűbb gombás tokány

Ha gyorsan szeretnétek valami finomat összedobni, ami ráadásul még retró is, akkor mentsétek le ezt a szuper gombás tokány receptet, mert ennél egyszerűbbet ma már úgysem találtok! Rizzsel és krumplival is jól működik, ha pedig végül megszórjátok petrezselyemmel is, akkor lesz igazán tökéletes!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g marhacomb vagy -lapocka
  • 1 fej hagyma
  • 100 g füstölt szalonna                           
  • 1 tk sűrített paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors        
  • 1 tk liszt                                                                                        
  • 2 csipet majoranna
  • 2 ek tejföl
  • 6 közepes fej gomba
  • 1 csokor petrezselyem
Fotó: Szilágyi Nóri

Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vágott marhahús. Sózzuk és fűszerezzük. A puhára sült hús mellé dobjuk a felszeletelt gombát. A lisztet a tejföllel kikeverjük és behabarjuk a ragut. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?