Hirdetés

A legegyszerűbb gombás tokány

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g marhacomb vagy -lapocka
1 fej hagyma
100 g füstölt szalonna                           
1 tk sűrített paradicsom
2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors        
1 tk liszt                                                                                        
2 csipet majoranna
2 ek tejföl
6 fej közepes gomba
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legegyszerűbb gombás tokány

Ha gyorsan szeretnétek valami finomat összedobni, ami ráadásul még retró is, akkor mentsétek le ezt a szuper gombás tokány receptet, mert ennél egyszerűbbet ma már úgysem találtok! Rizzsel és krumplival is jól működik, ha pedig végül megszórjátok petrezselyemmel is, akkor lesz igazán tökéletes!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g marhacomb vagy -lapocka
1 fej hagyma
100 g füstölt szalonna                           
1 tk sűrített paradicsom
2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors        
1 tk liszt                                                                                        
2 csipet majoranna
2 ek tejföl
6 fej közepes gomba
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vágott marhahús. Sózzuk és fűszerezzük. A puhára sült hús mellé dobjuk a felszeletelt gombát. A lisztet a tejföllel kikeverjük és behabarjuk a ragut. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások