Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 3 db saláta cukkini
- 150 g koktélparadicsom
- olívaolaj
A marinádhoz
- 8 ek olívaolaj
- 2 db bio citrom facsart leve és reszelt héja
- 6 gerezd fokhagyma átnyomva
- 2 ek almaecet
- 2 ek méz
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk római kömény
- 2 tk só
- 2 tk frissen őrölt bors
A pesztóhoz
- 2 nagy csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
- ½-1 ek citromlé
- 60 g reszelt parmezán + a tálaláshoz
- 200 ml extra szűz olívaolaj
- só, bors
Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 3 db saláta cukkini
- 150 g koktélparadicsom
- olívaolaj
A marinádhoz
- 8 ek olívaolaj
- 2 db bio citrom facsart leve és reszelt héja
- 6 gerezd fokhagyma átnyomva
- 2 ek almaecet
- 2 ek méz
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk római kömény
- 2 tk só
- 2 tk frissen őrölt bors
A pesztóhoz
- 2 nagy csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
- ½-1 ek citromlé
- 60 g reszelt parmezán + a tálaláshoz
- 200 ml extra szűz olívaolaj
- só, bors
A csirkét papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. A marinád összetevőit egy nagyobb zárható műanyag tasakba tesszük, összerázzuk és mehet bele a hús. Néhányszor megforgatjuk a husit a zacskóban, hogy minden oldalát bevonjon a pác, és legalább 2 órára (de akár egy egész éjszakára is lehet) hűtőbe tesszük.
Egy forró serpenyőben, szárazon 2-3 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot, aminek a felét félretesszük. A pesztó összetevőit az olívaolaj kivételével aprítóba rakjuk, és lassan, kisebb adagokban hozzáadva az olajat, krémesítjük, közben megkóstoljuk, hogy elég sós és savas-e.
Ha pihent a hús, egy grillserpenyőt forróra hevítünk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben fejezzük be a folyamatot, ahol további 25 percet tölt a hús. A cukkinikből speciális spirálvágóval spirál formát készítünk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, közepes lángon és csak néhány mozdulattal átforgatjuk és átmelegítjük, a cukkinit a pesztóval illetve a negyedelt koktélparadicsommal. A megsült csirkemellet szeletelés előtt 6-8 percig pihentetjük. A húst száliránnyal ellentétesen vastagabb szeletekre vágjuk, és a cukkini-spagetti mellé téve alaposan megszórjuk parmezánnal és a fenyőmaggal.
Ha tetszett a marinált csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!