Hirdetés
Húsvéti menü

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkemellfilé
3 db saláta cukkini
150 g koktélparadicsom
olívaolaj

A marinádhoz

8 ek olívaolaj
2 db bio citrom facsart leve és reszelt héja
6 gerezd fokhagyma átnyomva
2 ek almaecet
2 ek méz
2 tk füstölt pirospaprika
1 tk római kömény
2 tk só
2 tk frissen őrölt bors

A pesztóhoz

2 nagy csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 ek fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
½-1 ek citromlé
60 g reszelt parmezán + a tálaláshoz
200 ml extra szűz olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

Amennyire egyszerű a recept, annyira finom is. Előre is elkészíthetitek, ezért tökéletes fogás kerti partira is. A cukkinispirál pedig annyira tökéletesen álcázza magát spagettinek, hogy a legnagyobb zöldség-tagadót is megtéveszti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkemellfilé
3 db saláta cukkini
150 g koktélparadicsom
olívaolaj

A marinádhoz

8 ek olívaolaj
2 db bio citrom facsart leve és reszelt héja
6 gerezd fokhagyma átnyomva
2 ek almaecet
2 ek méz
2 tk füstölt pirospaprika
1 tk római kömény
2 tk só
2 tk frissen őrölt bors

A pesztóhoz

2 nagy csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 ek fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
½-1 ek citromlé
60 g reszelt parmezán + a tálaláshoz
200 ml extra szűz olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A csirkét papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. A marinád összetevőit egy nagyobb zárható műanyag tasakba tesszük, összerázzuk és mehet bele a hús. Néhányszor megforgatjuk a husit a zacskóban, hogy minden oldalát bevonjon a pác, és legalább 2 órára (de akár egy egész éjszakára is lehet) hűtőbe tesszük.

Egy forró serpenyőben, szárazon 2-3 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot, aminek a felét félretesszük. A pesztó összetevőit az olívaolaj kivételével aprítóba rakjuk, és lassan, kisebb adagokban hozzáadva az olajat, krémesítjük, közben megkóstoljuk, hogy elég sós és savas-e.

Ha pihent a hús, egy grillserpenyőt forróra hevítünk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben fejezzük be a folyamatot, ahol további 25 percet tölt a hús. A cukkinikből speciális spirálvágóval spirál formát készítünk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, közepes lángon és csak néhány mozdulattal átforgatjuk és átmelegítjük, a cukkinit a pesztóval illetve a negyedelt koktélparadicsommal. A megsült csirkemellet szeletelés előtt 6-8 percig pihentetjük. A húst száliránnyal ellentétesen vastagabb szeletekre vágjuk, és a cukkini-spagetti mellé téve alaposan megszórjuk parmezánnal és a fenyőmaggal.

A marinált csirkemell tálalása

Ha tetszett a marinált csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások