Hirdetés
Bespájzolva

Mediterrán ragus csirkemell

Hozzávalók

2
főre
+
6 - 8 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 - 2 ág kakukkfű
1 csapott ek cukor
150 g aszalt paradicsom
100 g zöld olajbogyó (magozott)
só, bors
400 g csirkemell
160 g kuszkusz
15 g kandírozott gyömbér
1 db citrom héja
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mediterrán ragus csirkemell

Borongós napok ide vagy oda, ha ezt az ételt elkészíted, és evés közben egy pillanatra becsukod a szemed, biztos, hogy valami mediterrán országban fogod érezni magad. A kandírozott gyömbért ki ne hagyd! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
6 - 8 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 - 2 ág kakukkfű
1 csapott ek cukor
150 g aszalt paradicsom
100 g zöld olajbogyó (magozott)
só, bors
400 g csirkemell
160 g kuszkusz
15 g kandírozott gyömbér
1 db citrom héja
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A raguhoz 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és rádobunk egy gerezd felaprított fokhagymát. A paradicsomot felkockázzuk, és ezt is lepirítjuk. Mellédobunk 1-2 ág kakukkfüvet, és beleszórjuk a cukrot. Kb. 4 percig pirítjuk, majd mehet bele a nagy darabokra vágott aszalt paradicsom és az olajbogyó. Sózzuk, borsozzuk, még kb. 3 percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről. 

Az egész csirkemellet kettévágjuk a két mell találkozásánál. Megformázzuk, de egyben hagyjuk, nem vágunk belőle szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben, kb. 3-4 evőkanál olajon kérget sütünk a hús minden oldalára. Mivel vastag a húsunk, nyugodtan az oldalait is kérgesítsük, hogy lezárjuk a rostokat. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 9-12 percre, attól függően, mekkora a mell. Ha elkészült, a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük. Ne felejtsük el kivenni a serpenyőből/tepsiből, nehogy túlkészüljön.

A kuszkuszt egy tálba tesszük. A kandírozott gyömbért átmossuk, hogy veszítsen az édességéből, majd nagyon apró darabokra vágjuk, és a kuszkuszhoz keverjük, erősen megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd lefedjük, és 8-10 percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet. Felaprítjuk a petrezselymet, és a gyömbéres kuszkuszra szórjuk. Tálaláskor megszórjuk az ételt reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel.

mediterrán ragus csirkemell
Mediterrán ragus csirkemell

Ha tetszett a mediterrán ragus csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások