Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek libazsír
2 fej hagyma
500 g tarkabab
500 g marhalábszár
200 g gersli
4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 db babérlevél
2 db füstölt libamell
1 ek liszt
6 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós sólet

Egyszerűen nincs rá jobb szó, mint hogy imádom! Gyakorlatilag nulla munka van vele, viszont brutális ízbomba az egész. Igazi komfortkaja, persze ha van időd kivárni, amíg elkészül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek libazsír
2 fej hagyma
500 g tarkabab
500 g marhalábszár
200 g gersli
4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 db babérlevél
2 db füstölt libamell
1 ek liszt
6 db tojás
Bevásárlólistához adom

A babot és a libamelleket előző este beáztatjuk. A levelekre szedett hagymát egy nagyobb lábasban libazsíron gyönyörűen megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva indulhat a rétegezés. Először a leszűrt bab felét rátesszük a hagymára és jól összekeverjük. Erre dobunk a nagyobb kockákra vágott marhahúsból, majd megy rá a gersli, a babérlevél és a fokhagyma.

Jöhetnek a szintén nagyobb darabokra vágott libamellek, megsózzuk, de azért óvatosan a füstölt hús miatt. Erre a maradék bab. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd a korona, a megmosott, repedésmentes tojások következnek. Megborsozzuk és megszórjuk egy kevés liszttel, átkeverjük. Felforraljuk, a rajta képződött habot leszedjük, majd lefedjük és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Kész!

A megúszós sólet

Ha tetszett a megúszós sólet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások