Húsételek

Mexikóisertéskaraj

Mexikói sertéskaraj

Hozzávalók
800 g
sertéskaraj
só, bors
20 ml
étolaj
2 tk
mexikói fűszerkeverék
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
150 g
konzerv bab
150 g
konzerv kukorica
100 g
cheddar sajt

Elkészítés

A mexikói sertéskaraj elkészítéséhez először a hússzeletekkel foglalkozunk. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és erős hőfokon, kb. 1-1 perc alatt kérgesítjük a hússzeleteket, majd egy tepsibe tesszük őket. A serpenyőbe öntünk 100 ml vizet, felkapatjuk vele a leragadt pörzsanyagot, és a tepsibe öntjük. 

A hús mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel, ráborítjuk a darabolt paradicsomot, elterítjük rajta, majd megszórjuk a babbal és a kukoricával is. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Rizzsel tálaljuk.

mexikoi-serteskaraj-5
Mexikói sertéskaraj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

A karaj az egyik legkirályabb húsrész, annyira sokféle módon felhasználható. A mi kedvenc karajos receptjeinknek se szeri, se száma, de ezeket mindenkinek ajánljuk!

Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Mustáros-kakukkfüves sertéskaraj sült paszternákkal

Baconös juhtúróval töltött rántott karaj

www.streetkitchen.hu

Pár éve, amikor Mexikóban jártam, egy helyi autentikus kis étteremben találkoztam ezzel az ősi mexikói étellel, aminek a receptúráját csak hosszas könyörgés után sikerült kicsikarnom a tulajtól. De megérte! 😀 Ebből nyilván semmi nem igaz, de valamit muszáj voltam ide írni. Remélem, meghoztam hozzá a kedved?!

Hozzávalók

4 főre
800 g
sertéskaraj
só, bors
20 ml
étolaj
2 tk
mexikói fűszerkeverék
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
150 g
konzerv bab
150 g
konzerv kukorica
100 g
cheddar sajt

A mexikói sertéskaraj elkészítéséhez először a hússzeletekkel foglalkozunk. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és erős hőfokon, kb. 1-1 perc alatt kérgesítjük a hússzeleteket, majd egy tepsibe tesszük őket. A serpenyőbe öntünk 100 ml vizet, felkapatjuk vele a leragadt pörzsanyagot, és a tepsibe öntjük. 

A hús mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel, ráborítjuk a darabolt paradicsomot, elterítjük rajta, majd megszórjuk a babbal és a kukoricával is. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Rizzsel tálaljuk.

mexikoi-serteskaraj-5
Mexikói sertéskaraj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

A karaj az egyik legkirályabb húsrész, annyira sokféle módon felhasználható. A mi kedvenc karajos receptjeinknek se szeri, se száma, de ezeket mindenkinek ajánljuk!

Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Mustáros-kakukkfüves sertéskaraj sült paszternákkal

Baconös juhtúróval töltött rántott karaj

Ha tetszett a Mexikói sertéskaraj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept