Hozzávalók
- 4 szelet karaj (400 g)
- só, bors
- 2 ek dijoni mustár
- 200 g zellergumó
- 400 g újburgonya
- 1 szál rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- 10 g kókuszolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 4 szelet karaj (400 g)
- só, bors
- 2 ek dijoni mustár
- 200 g zellergumó
- 400 g újburgonya
- 1 szál rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- 10 g kókuszolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
A karajt enyhén sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, és hagyjuk állni, amíg a körettel foglalkozunk.
A zellert kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, az újburgonyát – mérettől függően – félbe vagy negyedbe. Sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk az aprított rozmaringgal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, melléhelyezzük a félbevágott egész fej fokhagymát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
A karajt magas hőfokon kérgesítjük mindkét oldalán a kókuszolajon, majd ha szép színt kapott, és letelt a 10 perc, a sütőbe helyezett zöldségekre helyezzük, így sütjük tovább 20-30 percet. Amikor puhák a zöldségek, és a hús is készre sült, a zöldségeket összekeverjük az aprított petrezselyemmel, és a hús mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Ha tetszett a tepsis mustáros karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt kaja, ami nem csirke:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 6 g
Kalória: 90 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 2.74 g
Szénhidrát: 17.43 g
Zsír: 12.55 g
Kalória: 180.85 kcal