A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 800 g sertéslapocka
- 800 g sertésoldalas
- 6 db olasz kolbász (300 g)
- 50 ml olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
- 6 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 400 ml vörösbor
- 2 konzerv kockázott paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 ml víz
- só, bors
- 500 g rigatoni tészta (opcionális)
Nápolyi ragu
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 800 g sertéslapocka
- 800 g sertésoldalas
- 6 db olasz kolbász (300 g)
- 50 ml olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
- 6 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 400 ml vörösbor
- 2 konzerv kockázott paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 ml víz
- só, bors
- 500 g rigatoni tészta (opcionális)
A húsokat nagyobb, legalább 5 cm-es darabokra vágjuk, és egy öntöttvas lábasban 3-4 ek olívaolajon erős lángon, 5–10 perc alatt kérgesítjük, majd hozzátesszük a 2-3 mm-es kockára vágott hagymát, fokhagymát, és ezzel is pirítjuk 1-2 percig. Jöhet a paradicsompüré, amit rozsdaszínűre pirítunk, majd felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a húst (kb. 500 ml), és sózzuk, borsozzuk (vigyázzunk, hogy ne ízesítsük túl, mert ha redukálódik a mártás, akkor túl sós lesz, tehát inkább a végén pótoljunk, mert kivenni nem tudunk belőle), és 4-4,5 órán át alacsony lángon pötyögtetjük. Amikor a mártás már sűrű, lemerjük a felesleges zsírt a tetejéről, majd sós, forrásban lévő vízben főtt rigatonival tálaljuk.
- Elkészítési idő: min. 4 óra
Ha tetszett a nápolyi ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!